Aktywne Wpisy
Adamfabiarz +135
W 25,5 miesiąca przejechane 85 tys. km. Skoda Fabia III Kombi 1.0 MPI 60 KM w gazie.
W ciągu kolejnych ok. 3 miesięcy zrobię kolejne parę tys. km i Fabia przestaje być moim daily, bo trochę zmieniła się mi koncepcja pojazdowa (przede wszystkim: potrzebuję większego auta - przesiadam się na Dacię Jogger). Niemniej, o Fabii mogę jedynie powiedzieć same dobre słowa, że zacna maszyna. Zaplusuj aby oddać respekt.
(więcej fotek w komentarzach)
W ciągu kolejnych ok. 3 miesięcy zrobię kolejne parę tys. km i Fabia przestaje być moim daily, bo trochę zmieniła się mi koncepcja pojazdowa (przede wszystkim: potrzebuję większego auta - przesiadam się na Dacię Jogger). Niemniej, o Fabii mogę jedynie powiedzieć same dobre słowa, że zacna maszyna. Zaplusuj aby oddać respekt.
(więcej fotek w komentarzach)
kamz_4con +31
Zdziwiło mnie, że 1700 osób popiera taki wpis. Zero refleksji nad integralnością swojego narodu i afirmacja narodu obcego są dla mnie kuriozalne i prowadzi do konkluzji, że jest bardzo duża grupa osób, dla której lojalność narodowościowa jest zbędna. To prosta droga do wejścia w tę lukę przez inne państwa.
#ukraina #polska #ojkofobia #optymizmnajwyzszaformanaiwnosci #4konserwy
#ukraina #polska #ojkofobia #optymizmnajwyzszaformanaiwnosci #4konserwy
tl:dr
1. Nie zwiększają bezpieczeństwa w żaden sposób - jak jedzie nieoznakowany to nikt nie zwalnia, bo nikt nie wie (chyba, że ma yanosika). Ten co dostanie mandat zwolni tylko po to, żeby dostać mandat, a potem i tak #!$%@?.
2. Informacja, że policjanci jeżdżą nieoznakowanymi w Polsce nie sprawiła, że ludzie jeżdżą wolniej.
3. Nieoznakowany radiowóz jak już wyjedzie, to zawsze da tyle mandatów ile trzeba/ile chce komendant. Dosłownie codziennie może wlepić mandatów na 10tys - jakieś 20 zatrzymanych kierowców.
4. Jedyny moment kiedy na drodze robi się "bezpieczniej (tzn ludzie zwalniają) to moment, kiedy pojawia się w pełni oznakowany, dobrze widoczny radiowóz.
No więc proste - nieoznakowane radiowozy są po to, żeby #!$%@?ć na nas chajs. Ile wlezie. Im więcej tym lepiej. Nikogo #!$%@? nie obchodzi bezpieczeństwo. Nikogo nie obchodzą piraci. Nikogo nie obchodzą ograniczenia. Liczy się hajs hajs hajs.
Przypominam, że to nie są wozy operacyjne. To są auta do "ścigania" piratów. Czyli zarabiania hajsu.
GDYBY KTOKOLWIEK CHCIAŁ, ŻEBY LUDZIE JEŹDZILI WOLNIEJ, TO PO POLSKICH DROGACH JEŹDZIŁOBY WIĘCEJ ŚWIETNIE OZNAKOWANYCH RADIOWOZÓW, BŁYSZCZĄCYCH SIĘ JAK PSU JAJCA.
Nikomu moi państwo nie zależy żebyście jeździli wolniej, albo zgodnie z przepisami. Natomiast wszystkim od komendanta po prezesa rady ministrów zależy, żebyście byli solidnie karani za każde wykroczenie.
Żyjemy w opresyjnym państwie które wyciskało z nas, wyciska i wyciśnie ile tylko będzie mogło. Dlatego jest kasa na 200 nowych nieoznakowanych radiowozów. Bo one na siebie "ZARABIAJĄ". Więc następnym razem zamiast się cieszyć że złapali jakiegoś #!$%@?, to pomyślcie, że może funduje jakiejś kobiecie 500zł na dżesikę i błagajcie los, żeby było więcej takich darczyńców.
#takaprawda #policja #polska #polskiedrogi #bezpieczenstwo
Czy policjanci działający pod przykryciem, rozpracowujący np. grupy przestępcze -- też wpasowują się w tą analizę wyżej?
większych głupot dawno nie czytałem
Komentarz usunięty przez autora
@wykop_konto: no pewnie, przecież tylko o #!$%@? na kase chodzi
¯\_(ツ)_/¯
Nawet pomorski ośrodek ruchu drogowego nie jest w stanie wyszkolić tylu kierowców, żeby jeździło się bezpiecznie, towarzyszu.
@125ccfurii: nie zgadzam się, widziałem jak nieoznakowany radiowóz zatrzymał jełopa jadącego jakieś 200km/h na ekspresówce. Poza tym takie auta powinny na autostradach i drogach ekspresowych wyłapywać jełopów jadących na zderzaku.
@wykop_konto: @demoos: tak i nie, bo sam musiał za nim #!$%@?ć conajmniej 150km/h bez włączonych sygnałów dźwiękowych/świetlnych ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@arcxa: życzeniowe myślenie niczym u tych jełopów co twierdzą że komunizm sie musi udać, tylko wszyscy muszą się postarać.