Wpis z mikrobloga

@Ripper: Co pozostanie z polskości, gdy odejmiemy od niej cały ten wzniosło-ponuro-śmieszny teatr niespełnionych marzeń i nieuzasadnionych rojeń? Polskość to nienormalność – takie skojarzenie narzuca mi się z bolesną uporczywością, kiedy tylko dotykam tego niechcianego tematu. Polskość wywołuje u mnie niezmiennie odruch buntu: historia, geografia, pech dziejowy i Bóg wie co jeszcze wrzuciły na moje barki brzemię, którego nie mam specjalnej ochoty dźwigać, a zrzucić nie potrafię…
— Donald Tusk
  • Odpowiedz
@suwren7: kiedys myslalam, ze to zdrajca, dzisiaj mysle, ze to madry facet. Polacy w duzej czesci to te memowe brainlety. Funduja sobie raka palac plastikiem, szykuja swietlana przyszlosc swoim wnukom i prawnukom dzieki konstrukcji systemu emerytalnego, zabijaja z zawiesci kazda innowacje... nie powiedzial nic niezgodnego z prawda.
  • Odpowiedz
@Bellie: tak to już jest, że 97 procent społeczeństwa myśli, że jest w 3 proc. najinteligentniejszych polaków. Podczas kiedy nasza elita została właściwie wymordowana, społeczeństwo wymieszało się w duchu komunistycznych idei. Teraz moim zdaniem nie ma co się wywyższać, a po prostu trzeba starać się robić swoje jak najlepiej
  • Odpowiedz