Wpis z mikrobloga

@ChuckFasola: Poza tym szczepionka na pneumokoki jest niepotrzeba i za droga, kosztuje tyle samo albo więcej co wszystkie inne szczepionki. MZ zakupiło ostatnio kolejną partię za 90 mln zł, mimo, że mają zapasy 900 tyś w magazynach. Z tą szczepionką to jest wielki przekręt i ogromna korupcja, już sam przetarg był patologią:
https://wpolityce.pl/spoleczenstwo/314478-bardzo-dziwny-przetarg-na-szczepionki-czy-ktos-podklada-bombe-pod-ministrem-zdrowia. A mediom nie wierzę za grosz w sprawie szczepień bo kłamią cały czas w tych sprawach.
  • Odpowiedz
@cclegane: Zięba to zadeklarowany antyszczepionkowiec. Nie raz to mówił na swoich transmisjach.

Dziecko zmarło z powodu sepsy której przyczyną były pneumokoki. Bakteria na która w Polsce mamy darmową szczepionkę.
  • Odpowiedz
@stats: O ku*wa...teraz to doje...łeś. Darmową? NAJDROŻSZĄ szczepionkę jaka istnieje. Wprowadzenie jej było skandalem i patologią na skale światową. Nigdzie w Europie nie szczepi się na pneumo obowiązkowo.
Pokaż mi dowód że przyczyną śmierci dziecka było nieszczepienie bo media skompromitowały się już wystarczająco ostatnio i widze ze ciągle napie***lają propagandą. Wcale mnie to nie dziwi bo GSK dotuje ich motzno i wcale tego nie ukrywa.
  • Odpowiedz
@cclegane: Idąc twoim tokiem myślenia nic w Polsce nie jest "darmowe" bo na wszystkie "darmowe" rzeczy składamy się w podatkach.

Nigdzie nie napisałem że dziecko zmarło z powodu braku szczepień... Zresztą rozmawiamy o Ziębie, kaman.
  • Odpowiedz
  • 2
@cclegane

Nie cytuj mi takich portali jak wpolityce, jeżeli w dyskusji chcesz być uważany za poważnego, bo na podstawie tego portalu mogą organizować kursy dla przyszłych dyktatorow jak manipulować opinią publiczną za pomoca mediów.
To jest taki "Fakt" dla prawej strony politycznej.

@stats - jest napisane że dziecko nie było szczepione przeciwko pneumokokom, a jak ustaliła Rzeczpospolita, rodzice w ogóle nie zaszczepili dziecka na nic. Można tylko przypuszczać z czego
  • Odpowiedz
@ChuckFasola: A jak to ustaliła rzeczpospolita niby? Ma dostęp do czyiś danych osobowych w sanepidzie czy po prostu zapytali się sąsiadki? ( ͡° ͜ʖ ͡°) Umrę za śmiechu zaraz. To są wszystko medialne bzdury na poziomie horoskopów.
  • Odpowiedz
@stats: Nie jestem z nimi jakoś blisko związany ale uważam, że odegrali i nadal odrywają bardzo ważną rolę w społeczeństwie. Nawet jeżeli jesteś bardzo za szczepieniami to powinieneś ich wspierać bo wiara w to, że obecny system szczepień jest idealny jest delikatnie mówiąc naiwna. Na szczęście coraz więcej pojawia się głosów za tym, żeby zrezygnować ze szczepienia w 1 dobie w Polsce a także w ogóle nie szczepić noworodków np.
  • Odpowiedz
@cclegane: jakie masz wykształcenie, że doradzasz komukolwiek w sprawach zdrowia? Dyplom jakiej uczelni i jakiego kierunku daje ci prawo do podważania akademickiej medycyny? Ilu ludzi uratowałeś w życiu? Gdzie mogę poczytać o twoich kompetencjach? Ile zapaleń płuc widziałeś, żeby twierdzić, że to niegroźne powikłanie którym nie należy się przejmować?

Jakie masz doświadczenie w diagnostyce autyzmu, czy znane ci są kryteria DSM III, IV i V w diagnozowaniu tej choroby? Jaki
  • Odpowiedz
@stats: Nie no oczywiście dla was, wszędzie na świecie jest to korelacja przypadkowa ( ͡° ͜ʖ ͡°) Co z tego, że w 2004 roku wprowadzono w Polsce MMR a w 2014 wyszedł raport o wzroście o 350% zachorowań na autyzm w ciągu 9 lat. Wiadomo, przypadek jak zawsze, dziękuję za owocną dyskusję.
  • Odpowiedz