Wpis z mikrobloga

• 1
Siema mirki, chcę 6 listopada zamówić sobie OnePlusa 6T z ich strony. Chciałem płacić bezpośrednio na ich stronie kartą z revolta ale ludzie piszą, żeby revoulta podpiąć pod PayPal i dopiero wtedy zapłacić paypalem. Czemu? No i kolejna sprawa, ponoć jest jakiś limit przy wpłacie na revoluta a powyżej biorą 2% prowizji, jak to dokładnie jest?

#oneplus #revolut
  • 20
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Djoki: podpiecie revoluta daje Ci dodatkowa ochrone od Paypala, nie musisz bawic sie w chargeback. Nie ma limitu wplat, jest limit wyplat gotowki w bankomacie tylko.
  • Odpowiedz
via Android
  • 0
@niggerinthebox czyli: przelewam złotówki na revolt. Przewalutowuję na revolcie złotówki na euro. Podpinam revolt pod paypal. Paypalem płacę w sklepie w euro. Zgadza się, czy coś pominąłem?
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 2
@Djoki: revolut sam może przewalutowac w czasie transakcji. Ale w weekend jest słabszy kurs więc wtedy lepiej mieć już eurasy na koncie. Tzn możesz tak zrobić albo sam przerobić na Euro jak pisze z
  • Odpowiedz
via Android
  • 0
@niggerinthebox a jaką walutę w paypalu mam ustawioną jako główną ma znaczenie? I rozumiem, że pieniędzy z revoulta nie muszę transferować do paypala, paypal sam ściągnie kiedy kupię telefon na stronie OnePlusa, zgadza się?
  • Odpowiedz
@Djoki: Jeśli waluta transakcji na stronie sklepu będzie w EUR, to po ustawieniu na Paypalu przeliczenia waluty wg wystawcy karty zmieni się waluta transakcji na EUR ( na powyższym screenie widoczna na szaro).

Nie trzeba nic transferować, zgadza się.
  • Odpowiedz
@Djoki: Niestety urok Revoluta... u jednych działa a u innych nie. Visa czy Mastercard? Wirtualna czy fizyczna? Może nie jest aktywowana w aplikacji? Muszą być włączone transakcje online. Na Paypalu jest też autoryzacja karty, pobiera 1 USD czy tam GDP i zwraca.
  • Odpowiedz