Aktywne Wpisy
Eliade +2
lossless 0
Mirki mam taki mały problem ale bardziej natury czysto ludzkiej. Otóż dostałem kilka dni temu nowy PR do swojego projektu open source, ale raczej będę zmuszony go odrzucić no bo tak:
- nie działa
- kod jest c-----o napisany
- w ogóle się nie wpisuje w obowiązujące konwencje (tu akurat trochę moja wina, mogłem lepiej napisać dokumentację)
- zaproponowane featury i tak będą bezużyteczne w nowym releasie
No
- nie działa
- kod jest c-----o napisany
- w ogóle się nie wpisuje w obowiązujące konwencje (tu akurat trochę moja wina, mogłem lepiej napisać dokumentację)
- zaproponowane featury i tak będą bezużyteczne w nowym releasie
No
W dokumentacji widzę, że poniżej 4GB ramu freenas nie obsługuje ZFS. Nie potrzebuję demona szybkości. Bardziej zależałoby mi na instalacji np. dwóch dysków po 500GB każdy i skonfigurowaniu tak, aby jeden był lustrzanką drugiego. Czyli docelowo miałbym 500GB pamięci, więcej nie potrzebuję (:
Taguję #linux oraz #it
Komentarz usunięty przez autora
Odnośnie systemu plików to ja raczej postawiłbym na zwykły ext4 a nie NTFS jak radził @Trzplot.
@mateusza: Źle napisałem, chodziło mi o wrzucenie pliku - backup'a na ten serwer. Ostatnio bardziej spodobała mi się opcja recovery, a niżeli instalacja wszystkich pierdół na danym komputerze od podstaw.
@lis6502: Dzięki za konkretne info. Skłaniam się właśnie ku podobnemu rozwiązaniu.