Wpis z mikrobloga

Siemanko, bylem wczoraj na filmie w kinie i mam dwa pytania odnośnie fabuły, bo chyba nie do końca zrozumiałem lub przeoczyłem pewne kwestie.
Jeśli ktoś jeszcze nie oglądał i nie chce spojlerów to niech nie patrzy dalej.

Nie wiem czy oglądałem ten film na takim nieogarze, czy to fabuła była tak rwana, ale tych dwóch kwestii nie zdążyłem wyłapać.

#kler
  • 5
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@k8lin: Dzisiaj szukając trochę informacji w necie i samemu kminiąc doszedłem do wniosku że jednak ks. Kukuła(czyli Jakubik) został niesłusznie oskarżony, a to Lisowski(Braciak) był odpowiedzialny za te gwałty(choć do końca nie jestem przekonany, mając przed oczami scenę w której Braciak płacze wspominając przeżycia z sierocińca).

No bo tak, na początku widzimy że ten ministrant przyjeżdża do ks.Kukuły podczas libacji trzech księży i wtedy poznaje Lisowskiego, dalej nie jest do końca
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 1
@Heroina340: dzięki, przynajmniej jedna rzecz nabrała sensu - nie połączyłam sytuacji z tym graniem bez koszulek. Kukula sam był gwalcony i mógł znać tok myślenia chłopca który wstydzil się śladów... Lisowski za to... Hmm. Czytałam, że zgwałcił Ryska na początku filmu gdy ten przybiegl po ostatnie namaszczenie babci. Kukula pojechał szybko, Lisowski pijany mógł zaatakować chłopca - nie ma go u babci z księdzem. Co wtedy robił Trybus? Wozil się
  • Odpowiedz
@k8lin: Właśnie tak, tylko potem urwali ten wątek, bo nie pamiętam żeby Trybus jakkolwiek wracał do tych wydarzeń, a przecież to on jako jedyny z trójki nie miał do czynienia z pedofilią, więc powinno być to pokazane że on wiedział o czynie Lisowskiego, a nic takiego w dalszej części filmu nie miało chyba miejsca.
  • Odpowiedz