Aktywne Wpisy
kryminalnykwadrans +528
Czytam, że jak oszukuje się w sklepie, przy kasach samoobsługowych to wzywa się policję i robi się sprawę z art. 286kk. Zresztą słusznie jak oszukuje się świadomie.
Dlaczego tylko to nie działa w drugą stronę? I jak sklep oszukuje to mówi się tylko i wyłącznie o zwykłej pomyłce, a nie przestępstwie? Prawo powinno być równe dla wszystkich prawda?
#handel #zakupy #prawo
Dlaczego tylko to nie działa w drugą stronę? I jak sklep oszukuje to mówi się tylko i wyłącznie o zwykłej pomyłce, a nie przestępstwie? Prawo powinno być równe dla wszystkich prawda?
#handel #zakupy #prawo
jabol6000 +359
Wszystko miało się odbyć w zeszłym tygodniu w mieście Freiburg.Zachodzi podejrzenie że kobieta dostała w dyskotece od znajomego drinka z narkotykami lub inną substacncja .Nastepnie była gwałcona na zewnątrz w krzakach.
Jak pisze prasa prawie wszyscy podejrzani są znani policji .
Pewnie temat zrobi się polityczny
#ciekawostkizniemiec mój tag o Niemczech
https://rtlnext.rtl.de/cms/massenvergewaltigung-in-freiburg-18-jaehrige-wurde-von-acht-maennern-missbraucht-4242200.html?c=ddbd
https://www.bild.de/news/inland/news-inland/freiburg-gruppen-vergewaltigung-nach-disko-besuch-8-maenner-in-u-haft-58062776.bild.html
#neuropa #4konserwy
Chyba, że każdy z tych siedmiu grzecznie stał i czekał na swoją kolej
Cieszę się, że jestem mężczyzną, przynajmniej odpada ryzyko zostania kawałkiem mięsa dla takich potworów
@Poro6niec: A gwałt w więzieniu?
Gwałt to nie zawsze musi być aktem stricte seksualnym często albo chociaż czasami akt gwałtu jest związany z projekcją siły i dominacji.
@CynicznyMarksista: wpierw musiałbym do niego trafić
Chodzi mi o takie sytuacje jak ta - idziesz do klubu a ktoś Ci wrzuca tabletkę
@Niekumaty_: A co Cię obchodzi moja dupa? Jesteś homoseksualistą?
@Poro6niec: Nie tak trudno trafić do aresztu.
A nawet jak już trafisz to wcale nie stajesz się z miejsca cwelem, to nie film. Nawet pedofili się przenosi z dala od kłopotów bo potem naczelnik ma #!$%@?
@Poro6niec: No tak. Pedofilii dostanie ochronę.
Szansę na to że kobieta zostanie zgwałcona są niskie, ale nie jest to nie możliwe. Uważam że mężczyzna ma większe prawdopodobieństwo tego że zostanie zgwałcona w więzieniu niż kobieta na wolności.
@Poro6niec: Prokurator prawie zawsze wnioskuje o areszt jeżeli chodzi o coś poważniejszego.
Mój dobry kolega ostatnio wyszedł z bodajże 6 miesięcznego aresztu,