Aktywne Wpisy
Czy 38 zł to dobra cena za taką kraftową kanapkę?
#pytanie #jedzenie #jedzzwykopem #gotujzwykopem #gotowanie #foodporn #biznes
#pytanie #jedzenie #jedzzwykopem #gotujzwykopem #gotowanie #foodporn #biznes
38 zł za taką kanapkę
- Zbyt drogo 71.3% (3493)
- Dobra cena 5.2% (257)
- Zbyt tanio 23.5% (1152)
Mam linka do lestlima, oferta ważna 10 minut, jak przy każdej gali ( ͡° ͜ʖ ͡°) PISZCIE PM, nie nadążam odpisywać na komentarze, rekordowo Was dużo. Ponad połowie wysłałam linka, kto nie został proszę PM i miłego :)
#cloutmma #danielmagical
#cloutmma #danielmagical
Kupiłem sobie pierwsze palo santo i bombille z alpaki i mam kilka pytań:
1) Czy bombilla z alpaki "100%" może mieć jakieś przebarwienia od nowości? Moja ma wewnątrz z obu stron jakby miedziany nalot (na zdjęciu)
2) Po wypłukaniu palo santo letnią wodą wlałem do niego jeszcze gorącą wodę na kilka minut (80C), bo w środku leżały jakieś paprochy, a nie chciałem go parzyć. Woda po wylaniu była wyraźnie niebieska (jak płyn do naczyń xd) i po wyschnięciu drewno było zauważalnie bledsze (z ciemnobrązowego do jasnobrązowego). Takie zachowanie jest poprawne?
3) Palo santo mojego znajomego wydaje się bardzo gładkie w środku. Moje jest dość chropowate, szczególnie wzdłuż zwężenia na górze jest obtarte (kiepsko widać na zdjęciu). Ma to jakieś znaczenie?
Sorry jeśli głupie pytania, jeszcze nie jestem na etapie picia z kubka ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Komentarz usunięty przez moderatora
Komentarz usunięty przez autora
@I-____-I: że bombilla czy palo santo? ( ͡° ʖ̯ ͡°)
Ale ta bombilla pewnie jakaś lewa, skoro miała być 100% alpaka?
Ten stop może się przebarwiać, szczególnie w miejscach gdzie materiał był poddany bardzo wysokiej temperaturze (np. spojenia na końcówce korpusu i sprężynki). Dobrze widać to w tej bombilli z Urugwaju: https://dobreziele.pl/sklep/bombille/alpaka/uruguay-classic-20-cm