Wpis z mikrobloga

Jest na sali ktoś obeznany w #prawokonsumenckie #prawo? Kupiłem w sklepie internetowym pewien przedmiot, po bardzo dobrej cenie. Wpłaciłem pieniądze, dostałem maila "Potwierdzenie wpłynięcia zamówienia" oraz maila o rozpoczęciu kompletowania zamówienia (umowa została zawarta?). Później dostaje informacje o tym, że produkt który kupiłem jest uszkodzony i to ostatnia sztuka w magazynie. Sklep proponuje zwrot pieniędzy, a mi bardzo bardzo bardzo zależy na zakupionym przedmiocie. Czy mam prawo domagać się realizacji zamówienia?
  • 12
jest niedostępny w każdym innym sklepie - w tym jest problem.

@Marian_papajan: no to nie mozesz wymagac zeby ci go dostarczyli. Od sprzedawcy mozesz wymagac tylko dzialan ktore mieszcza sie w obrebie prowadzonego biznesu czyli w tym wypadku sprzedazy. Do dzialan zwiazanych ze sprzedaza naleza na przyklad:
1. pozyskiwanie towarow od producenta
2. obsluga klienta
3. sprzedaz towarow klientom
4. dzialania marketingowe etc
5. wiele innych ktorych nie ma sensu wymieniac
@karer: Czyli mogę wymagać, żeby ściągnęli towar od producenta, który ciągle go produkuje? Akurat wysłałeś komentarz, kiedy ja pisałem poprzedni :P. Niedostępny w żadym polskim sklepie - to miałem na myśli
@Marian_papajan: no i spoko bo moga tak napisac jesli jest to prawda. Jesli nie jest to prawda to byloby inaczej. Mozesz skontaktowac sie z producentem i spytac sie ile trzeba czekac. Jesli producent odpisze cos innego, to mozesz ciagnac temat dalej.

Generalnie jak pisalem gra nie warta swieczki :)