Wpis z mikrobloga

Nie mogę wyjść z podziwu jak to możliwe że ludzie mają w sobie tyle energii, tyle życia, radości. Rozwijają pasję, spotykają sie, chodzą na randki. Cieszą się życiem, oczekują przyszłości mają jakieś cele bliższe i dalsze. Jedyne co ja mam to obniżony nastrój i walkę z samym sobą żeby się nie rozpłakać z bezsilności na ulicy albo po prostu nie r------c gdzieś samochodem. Jedyne miejsce w którym mi dobrze to praca mógłbym pracować 24/7 bo tylko tam nie mam czasu na myslenie.
#przegryw #depresja
  • 10
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 2
@bzduraa konkretnie chyba wszystko mam żeby móc być szczęśliwym. Mam dom jedzenie nie jestem chorym czy kaleki. Nie mam tylko w sobie energii i radości. Widzę wszystki w czarnych barwach nie mam do niczego motywacji. Jedyne co teraz mam w głowie to "dożyć swoje i żegnam"
  • Odpowiedz
@Fajnypan Domyślam się co czujesz bo jestem w podobnej sytuacji... Jeśli nie potrafisz znaleźć motywacji w sobie to może potrzebujesz kogoś kto Cię wesprze, z kim będzie Ci raźniej w życie. Nie masz jakiegoś przyjaciela?
Mi właśnie pomagają kontakty z ludźmi, bo to właśnie ludzie często dają inspiracje do działania

Hm, a jeśli chodzi o brak energii to może trzeba się przebadać?
  • Odpowiedz
konto usunięte via Wykop Mobilny (Android)
  • 2
@Fajnypan: No nie wiem skąd mają tyle energii, rozpatrz taki przypadek: Masz znajomych, masz dziewczynę, masz do kogokolwiek się odezwać, nie s---------z na widok ludzi, społeczeństwo cię akceptuje, loszki czują coś więcej niż odruch wymiotny na twój widok, nie masz większych kompleksów które by uniemożliwiały poprawne funkcjonowanie.
  • Odpowiedz
  • 0
@bzduraa mam ale mój przyjaciel leczy się na depresję i ząb osobowości u psychiatry i ja nie chcę na niego tego zwalać. Poza tym nie czuje się komfortowo rozmawiać o sobie z kimś na żywo
  • Odpowiedz
@Fajnypan: Gdy patrzę na starszych ludzi (czyli takich od 25 lat wzwyż) to sobie myślę "Jakim cudem można tak długo żyć?". To serio dla mnie niepojęte.
  • Odpowiedz