Nie mogę wyjść z podziwu jak to możliwe że ludzie mają w sobie tyle energii, tyle życia, radości. Rozwijają pasję, spotykają sie, chodzą na randki. Cieszą się życiem, oczekują przyszłości mają jakieś cele bliższe i dalsze. Jedyne co ja mam to obniżony nastrój i walkę z samym sobą żeby się nie rozpłakać z bezsilności na ulicy albo po prostu nie r------c gdzieś samochodem. Jedyne miejsce w którym mi dobrze to praca mógłbym pracować 24/7 bo tylko tam nie mam czasu na myslenie. #przegryw #depresja
@Fajnypan: gdzie tak jest? Chyba, że młode normiki, ale to nie wiedza co ich czeka, ale może to i właśnie lepiej, choć i tak znając życie, będą mieć lepiej, bo zapewnione przez rodziców
@bzduraa konkretnie chyba wszystko mam żeby móc być szczęśliwym. Mam dom jedzenie nie jestem chorym czy kaleki. Nie mam tylko w sobie energii i radości. Widzę wszystki w czarnych barwach nie mam do niczego motywacji. Jedyne co teraz mam w głowie to "dożyć swoje i żegnam"
@Fajnypan Domyślam się co czujesz bo jestem w podobnej sytuacji... Jeśli nie potrafisz znaleźć motywacji w sobie to może potrzebujesz kogoś kto Cię wesprze, z kim będzie Ci raźniej w życie. Nie masz jakiegoś przyjaciela? Mi właśnie pomagają kontakty z ludźmi, bo to właśnie ludzie często dają inspiracje do działania
Hm, a jeśli chodzi o brak energii to może trzeba się przebadać?
@Fajnypan: No nie wiem skąd mają tyle energii, rozpatrz taki przypadek: Masz znajomych, masz dziewczynę, masz do kogokolwiek się odezwać, nie s---------z na widok ludzi, społeczeństwo cię akceptuje, loszki czują coś więcej niż odruch wymiotny na twój widok, nie masz większych kompleksów które by uniemożliwiały poprawne funkcjonowanie.
@bzduraa mam ale mój przyjaciel leczy się na depresję i ząb osobowości u psychiatry i ja nie chcę na niego tego zwalać. Poza tym nie czuje się komfortowo rozmawiać o sobie z kimś na żywo
@Fajnypan: Gdy patrzę na starszych ludzi (czyli takich od 25 lat wzwyż) to sobie myślę "Jakim cudem można tak długo żyć?". To serio dla mnie niepojęte.
Pamiętacie tego dewelopera co kwiczał na Komisji Infrastruktury o wykreślenie minimum miejsc parkingowych przed wystąpieniem Sroki z Murapolu jako "strony społecznej"? No to mu wrzucili do ustawy o pomocy powodzianom XD
#przegryw #depresja
Mi właśnie pomagają kontakty z ludźmi, bo to właśnie ludzie często dają inspiracje do działania
Hm, a jeśli chodzi o brak energii to może trzeba się przebadać?