Wpis z mikrobloga

Myślę, że przede wszystkim Brzęczek nie ma autorytetu wśród piłkarzy. Autorytet to właściwie za mocne słowo. Oni po prostu nie traktują go z powagą i zaufaniem.
Jako zawodnik nigdy nie doświadczył futbolu na poziomie chociażby pierwszego z brzegu piłkarza obecnej kadry. A co dopiero jej gwiazd. Nie grał w dobrych klubach ani ligach. Szczytem sukcesu było srebro w chyba najsłabiej obsadzonym turnieju olimpijskim jaki można sobie przypomnieć. W drodze do finału odprawiając takie potęgi jak Kuwejt, Katar czy Australia. Dalsza kariera reprezentacyjna to też jeden z najsłabszych okresów polskiej piłki.
Jako trener nie osiągnął nic. Dosłownie nic. Jego CV to 4 lat w czwartoligowym klubie z którego w końcu go wywalili za brak awansu a następnie kolejne nieudane przygody w Lechii i Katowicach (również brak awansu do ekstraklasy i zwolnienie). Bezpośrednio przed objęciem kadry, jako trener Wisły Płock przez rok zrobił z nią 5 miejsce w ekstraklasie. A jak jest w ekstraklasie to każdy wie. Przypadkiem można zrobić górę albo dół tabeli jakimkolwiek klubem sezon po sezonie, bo tą ligą nie rządzą żadne sportowe prawa.
Selekcjonerem prawdopodobnie został za picie kawek i dyskusje w siedzibie PZPN, bo tak zadecydował hegemon polskiej piłki, który po kilku szkoleniach z piaru na każdy zarzut odpowiada z cynizmem i uśmiechem, poklepując po plecach i pokazując drzwi.

Jak piłkarze mają ufać selekcjonerowi, jeśli na co dzień trenują w wielkich ligach i klubach pod okiem uznanych nazwisk i nagle jadą na kadrę a do szatni wchodzi koleś z Wisły Płock, razem ze swoim sztabem, który też jest wyciągnięty prosto z Płocka xD
W dodatku trener ma kompleks małego Jurka i na siłę chce zaznaczyć swoją dominację i stanowisko. Wie, że nie legitymuje się niczym więc zgrywa twardziela i wymusza posłuszeństwo. Raptem dwa zgrupowania, 4 mecze a facet już dał się poznać kuriozalnymi decyzjami, zagubieniem, brakiem logiki, wiedzy, butnością i powołaniami z kapelusza. Żeby jeszcze za tymi debilizmami stały wyniki ale on #!$%@?ł w miesiąc wszystko, w dodatku w fatalnym stylu z błędami personalnymi i taktycznymi, które już przed i w trakcie meczów raziły w oczy.

Jestem ciekaw dalszych relacji na linii Brzęczek - Kadra.
Bo tam już widać, że piłkarze nie są zadowoleni i za chwilę o ile nie już, będą dwa obozy. Brzęczek, jego sztab, rodzina i pupile z Płocka a po drugiej stronie reszta piłkarzy, którzy mają #!$%@? na pracę z amatorem, który się dopiero uczy i już między wierszami zaczynają to sygnalizować przed kamerami.

Kownacki 21 latek z kadry młodzieżowej, który po roku bycia rezerwowym w klubie Serie A mówi wprost, że polska liga to amatorka, że tego nie da się oglądać, że tak się nie gra w piłkę. Chłopak przed chwilą jeszcze był w jednej z potęg polskiej ligi czyli Lechu Poznań, a dzisiaj już otwarcie przyznaje, że to amatorka.
Jak w takim razie ma się układać współpraca gwiazd pierwszej kadry z gościem, który większość czasu pracował w 4 lidze?
Nie może się układać, bo nikt nie traktuje go poważnie.
Ocena brutalna ale pierwsza reprezentacja to nie może być piaskownica dla amatora.

#mecz #pilkanozna #reprezentacja
  • 28
  • Odpowiedz
@pjoooter: Właśnie dlatego dałem to jako podsumowanie. Piłkarski ,,dzieciak'' po roku stracił szacunek do ekstraklasy nie dlatego, że mu ego #!$%@?ło, bo ego nie rośnie od siedzenia na ławce, tylko dlatego, że zobaczył jak bardzo jest upośledzona polska myśl szkoleniowa.
Co w takim razie muszą myśleć tacy piłkarze jak Lewy, Glik, Zieliński, Szczęsny, Fabiański, Krychowiak, Bereszyński, Rybus i inni grający w zagranicznych ligach, kiedy do szatni wchodzi im trener wisły płock,
  • Odpowiedz
@Ekspert_z_NASA: ogolnie kazdy sie ze mna zgodzi ze nie istnieje i nie bedzie istniala polska mysl szkoleniowa....to nie ma co sie dziwic.
Taki Nawalka niby kozak trener xDDD (nie dla mnie) siedzi dalej bez klubu po MS, powiecie ze chce odpoczac, ale #!$%@? tam prawda, jakby jakis dobry klub zaoferowal mu posade to by #!$%@? w podskokach, ale nikt powazny go nie chcial i nie bedzie chcial...za pare miesiecy, a raczej
  • Odpowiedz
@Ekspert_z_NASA: Pisałem już o tym przedwczoraj tutaj, a ty właśnie rozwinąłeś moją myśl. W punkt, wybór Brzęczka na selekcjonera jest zupełnie z czapy, ani nie ma osiągnięć, ani warsztatu trenerskiego adekwatnego do naszych piłkarzy, ani charyzmy. Już nawet taki Michał Probierz byłby lepszym wyborem, bo osiągnął w ekstraklasie dużo więcej i można powiedzieć, że jest charyzmatyczny.
  • Odpowiedz
@Ekspert_z_NASA: mysle ze na poczatku mial mimo wszystko u kazdego pilkarza czysta karte i kredyt zaufania na start. Tylko jak ktos ma go szanowac skoro powoluje i wypuszcza w pierwszym skladzie kogos takiego jak Reca?
Co taki Lewy musi sobie o tym myslec... ludzie zapieprzaja w swoich klubach zeby dostac powolanie, a Reca z automatu dostaje powolanie bo zna Wuja. Mam nadzieje ze ta cala lajba pojdzie na dno...
  • Odpowiedz
@Ekspert_z_NASA: Jeżeli w listopadzie nic się nie ruszy z naszą grą, to liczę na bunt drużyny, serio. Od początku ten wybór był śmieszny, a to, co odwalił wuja (taktyka, personalia i to, jak dał się wpuścić w maliny na konferencji) świadczy o tym, że nie ma on absolutnie żadnej kontroli nad tym, co robi. Takich jaj to nawet za Smudy nie było. Skoro już przychodząc nie był w oczach czołowych naszych
  • Odpowiedz
PS. Żeby było jeszcze śmieszniej - Raków, który wuja prowadził tyle lat i bujał się z nim po niższych ligach bez jakichkolwiek efektów pruje teraz po awans do ekstraklasy xD
  • Odpowiedz
@Ekspert_z_NASA: WIELKI MEJWEN WYPOKU, INFLUENCER, PO PROSTU PIŁKARSKI EKSPERT I TO Z NASA
Idealnie to zobrazowałeś. Również uważam, że polska kadra i jej piłkarze, którzy w wielu przypadkach są gwiazdami światowego bądź europejskiego formatu, potrzebują trenera z poważnym CV i nazwiskiem, bo jak Brzęczek wypada na tle Guardioli, Ancelottiego, Jardima, Emeryego, Sarriego czy Allegriego? To już lepiej by sobie to sami ogarnęli bez trenera, bo sumaryczne doświadczenie polskich piłkarzy wyniesione z
  • Odpowiedz
mi się nie podoba ostatnia sytuacja lewandowski trener
dziennikarz zdaje mu relację, bo on sam nie zna
i się wypowiada, dość źle wyszło
zamiast powiedzieć, nie znam wypowiedzi, obejrzę i się do niej odniosę
to zaczął #!$%@?ć
  • Odpowiedz
@Ekspert_z_NASA: @pjoooter: Nie zgodzę się, że problemem są trenerzy. Albo inaczej. Że problemem są tylko oni.

Problem bardziej leży w całym środowisku, a zwłaszcza w piłkarzach.

Takich trenerów, którzy pragną zmieniać, próbują paru było. Tylko realia są takie, że większość z nich traci pracę góra po roku, bo 3/4 piłkarzy się buntują. Bo za trudno, bo u innego nie trzeba było tyle tyrać. Bo ich to w sumie piłka obchodzi
  • Odpowiedz
  • 0
@Ekspert_z_NASA Kownacki też taki as ze w tym sezonie chyba nie zagrał więcej niż 30min na mecz. Oglądałem mecze u21, on tyle goli nastrzelal przypadkiem albo dlatego że cała reszta gra okropny piach i jako tako się na ich tle wyróżnia.

A co do trenera to jaka reprezentacja, taki trener :p. Tu jest Polska, jak ktoś nie przyjdzie trenować za friko to nie będzie żadnych mądrych zmian.
  • Odpowiedz
@Ekspert_z_NASA: Niestety masz rację. Najbardziej rozbawiła mnie wypowiedź Bońka, który stwierdził że przecież największe sukcesy kadra miała z polskimi szkoleniowcami, więc po co zmieniać. Bo przecież mieliśmy tak wielu trenerów zza granicy, że to logiczna zasada ( ͡° ͜ʖ ͡°)

Polska piłka to dno i metr mułu, zero ambicji i niestety - ekspertów. Wszędzie MEJVENI i inne wymysły, a prawda jest taka że po prostu wszyscy #!$%@?
  • Odpowiedz
@Ekspert_z_NASA: w ogóle ciężko sobie wyobrazić żeby gość, który tak szybko się gotuje i nie potrafi złożyć sensownego zdania, potrafił poukładać kadrę i wzbudzić szacunek. Brzęczek to nie jest Ferguson ani nawet Czerczesow - mi ten konferencyjny chaos w wypowiedziach, czerwony ryj i spinka mocno pachną Franzem. niby piłka to prosty sport, ale do bycia trenerem trzeba jednak logicznego, analitycznego myślenia i chłodnej bani, a nie wystawiania Kurzawy i Jędzinho na
  • Odpowiedz