Wpis z mikrobloga

Użytkownicy iphone x
Zauważyliście żeby wypalił wam się ekran? Mam maxa i boje się ze home bar w końcu zostanie po jakimś czasie, nie dość ze strasznie kontrastuje to jeszcze jest prawie wszędzie.

#iphone #apple
  • 28
  • Odpowiedz
  • 1
@nofink: ten jest wystawowy wiec się nie dziwie, cały czas na pełnej jasności i stoi zapalony całe dnie, pytam się osób które używają już x długo czy zauważyły coś takiego przy codziennym użytkowaniu
  • Odpowiedz
@Tik3rX: wiem ze to wystawowy ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Jeszcze za wcześnie by sie masowo wypalały. Chyba ze ktoś po 7h korzysta dziennie. Jeszcze z pół roku i będzie tych osób dużo więcej niż teraz
  • Odpowiedz
  • 0
@gaiapl: nie pytam czy to jest normalne bo nic u mnie się nie stało takiego, tylko pytam czy ktoś czegoś takiego doświadczył bo w oledach wypalanie się to jedna jak nie największa wada
  • Odpowiedz
  • 0
@sebool12: nie wszystkie, jestem teraz w Austrii i w każdym sklepie jakim byłem (mm i Saturn) na wystawie stały telefony odblokowane z ekranem głównym
  • Odpowiedz
@Tik3rX: nic Ci się nie wypali. Jedyna opcja byłoby jeśli twój telefon byłby włączony powyżej 48h non stop. Wtedy taki efekt jak na którymś z powyższych zdjęć byłby możliwy. Przy normalnym użytkowaniu NIE MA OPCJI na wypalenie, nawet po kilku latach.
  • Odpowiedz
@Tik3rX: Przy normalnym użytkowaniu nic takiego się nie wydarzy, ten przykład co podał @nofink: to telefon wystawowy. Żeby taka rzecz jak wypalenie statycznych pikseli miała miejsce to telefon musi pracować na pełnej jasności przez kilkadziesiąt godzin i wyświetlać statyczny obraz. W codziennym użytkowaniu przez normalnego użytkownika takie wypalenie ekranu nie ma racji bytu. Nie przejmuj się tylko korzystaj z telefonu tak jak z każdego innego.

Użytkownik X'a.
  • Odpowiedz