Wpis z mikrobloga

Właśnie jestem po seansie Kleru. Nie rozumiem tego, dlaczego wokół tego filmu jest tyle krzyku. Wyszedłem z sali kinowej i na prawdę nic mnie nie zaskoczyło, ani zszokowało. Smarzowski chyba zapłacił telewizji, żeby zrobić szum wokół tego filmu. Już pomijam fakt, że to kolejny polski film, gdzie musi być w---a, gdzie dialogi są czasami niezrozumiałe.

Ogólnie polskie kino ssie.

#kler #film #kino
  • 5
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@sosiek90:

Nie rozumiem tego, dlaczego wokół tego filmu jest tyle krzyku

Dlatego że jest o pokazaniu wielu wad dotyczących kościoła a w Polsce kościół katolicki ma immunitet na wszystko i wszystko mu wolno. Dodatkowo jest broniony przez wielu fanatyków. To nie jest szum o jakość filmu tylko o jego treść szczególnie która była pokazana na trailerze żeby p-------ć katoli bo to oczywiste że po chwili zaczną bulgotać i nieświadomie tylko
  • Odpowiedz
że to kolejny polski film, gdzie musi być w---a

@sosiek90: To było to przewidzenia Smarzowski to reżyser w którego wszystkich filmach leje się w---a strumienia.
  • Odpowiedz
@sosiek90: moim zdaniem film słaby, miejscami zbyt oczywisty i niepotrzebnie wulgarny (aka "ukaranie" przez starszych chłopców w sierocińcu tego młodego). Generalnie chyba najsłabszy film Smarżowskiego jaki widziałem. Faktem jest, że porusza ciekawe problemy, ale... no właśnie.

Trochę też nie podoba mi się osadzenie akcji w czasie. W telewizji widać Papaja, na wsi wszystko wygląda jak dwadzieścia lat temu, a później widać macbooki i kamerę z podsłuchem w żarówce, konsole i
  • Odpowiedz