Aktywne Wpisy
Jak grzecznie odmówić bycia chrzestną? xD
Napisał do mnie kuzyn, z którym ostatni raz rozmawiałam parę lat temu. Pyta czy może wpaść w tym tygodniu na kawę. Skąd wiem o co chodzi? Niedawno urodził mu się syn, a jako jedyna z rodzinnej wioski dorwałam się IT i zarabiam przyzwoite (ale nie duże xD) pieniądze.
Problem w tym, że ja nie chcę być chrzestną, zwłaszcza dzieciaka, którego nie widziałam na oczy i pewnie
Napisał do mnie kuzyn, z którym ostatni raz rozmawiałam parę lat temu. Pyta czy może wpaść w tym tygodniu na kawę. Skąd wiem o co chodzi? Niedawno urodził mu się syn, a jako jedyna z rodzinnej wioski dorwałam się IT i zarabiam przyzwoite (ale nie duże xD) pieniądze.
Problem w tym, że ja nie chcę być chrzestną, zwłaszcza dzieciaka, którego nie widziałam na oczy i pewnie
njdnsjdnjs +20
Skonczylem wspolprace z firmą, zostało mi 16 dni niewykorzystanego urlopu. Umowa mi sie skonczyla w połowie miesiace, po prostu jej nie przedluzalem.
Pensje mialem podzielona na kase zasadnicza i STAŁY ryczałt za nadgodziny. Tzn X + Y, co miesiac, stałe wynagodzenie.
Dostalem kase na konto, oczywiscie bylo za malo w stosunku do moich obliczen. Dostalem kase za przepracowaną polowe miesiąca obliczona w stosunku do pensji X oraz ekwiwalent za niewykorzystany urlop wyliczony na podstawie jedynie X. Upomnialem sie, ze mi nie pasuje - babka odpisala ze racja racja i przeleje mi roznice zaraz. Dostlaem kase, ofc znowu sie nie zgadza. Doslala mi jedynie kase za przepracowana polowe miesiąca z Y - ekwiwalent za niewykorzystany urlop nadal nie był uwzględniony łącznie z Y, jedynie na podstawie samego X. Gdy odbilem i odeslalem do rozporządzenia ministra ona odbila mi cytatem i linkiem do artykułu XD
"Ustalając wysokość wynagrodzenia urlopowego w podstawie jego wymiaru należy uwzględnić ryczałt jako element zmienny, jeśli jest on pomniejszany za czas nieobecności w pracy. Jeżeli natomiast ryczał za nadgodziny byłby wypłacany co miesiąc w tej samej wysokości, bez względu na obecność pracownika, wówczas nie ma podstaw do uwzględniania go w podstawie wymiaru wynagrodzenia urlopowego, pracownik otrzymałby bowiem go dwa razy – w pełnej wysokości jako odrębny składnik wynagrodzenia i w wynagrodzeniu urlopowym. Ryczałt za nadgodziny zmniejszany za czas nieobecności w pracy należy wliczać do podstawy urlopowej jak wynagrodzenie i dodatek za godziny nadliczbowe."
Wg paragrafow 14 w góre w rozporzadzeniu, nadal ten ryczałt sie wlicza.
#!$%@? cos czy jest ok?
Wspomne tylko, ze na moje 2 kontakty z tym dzialem hr juz 2x sie jebly na moja niekorzysc (ten bylby 3)...
#pytanie #pracbaza #kiciochopyta
@wincm: Nie wiem co tu jest niezrozumiałe