Wpis z mikrobloga

Mirki i Mirabelki:
Znacie jakieś teksty, którymi można uciszyć w sposób kulturalny (tiaaa... Wypok i kultura) poprzez zadanie niezręcznego pytania, po którym włączy się error i wyskoczy bluescreen osobie, która jest świadkiem jehowy?
Różowa ma w pracy jednego takiego, który irytuje ją swoją dwulicowością, która wśród nich jest chyba wysysana z mlekiem matki/ojca.

Może jacyś ex-członkowie tej sekty się wypowiedzą jakie pytania dla Was były zawsze najmniej wygodne?

#swiadkowiejehowy #bekazjehowych #religia #heheszki #kiciochpyta
Slothowy - Mirki i Mirabelki:
Znacie jakieś teksty, którymi można uciszyć w sposób k...

źródło: comment_ER5JNFRO5kWoHnCZx0PIsjtGC8ey1m7c.jpg

Pobierz
  • 10
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Ratelmidozer: Najlepsze jest to, że to gówniarz zaraz po szkole średniej i on musi zarabiać więcej od niej (Różowa po studiach kierunkowych), bo on jest facetem i on musi utrzymywać rodzinę (mieszka ze starymi). I szukamy sposobu jak go od czasu do czasu uciszyć, ale tak, żeby nie był to oczywisty "atak" ( ͡~ ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@Slothowy: ja zazwyczaj bawię się tak|
A mam takie pytanie bo mamy przykazanie "nie zabijaj" i czy palenie papierosów może podchodzić pod to przykazanie no bo przecież możemy zabić nie tylko kogoś ale i siebie, czy w takim razie to grzech. A oni zazwyczaj "uuu ale pan mądry może o tym porozmawiamy więcej" a ja wtedy. Tylko problem jest taki że to jest źle przetłumaczone bo powinno być "nie morduj"
  • Odpowiedz
@Slothowy: Najprościej to im chyba wypomnieć kwestię pedofilii. W Australii kilka lat temu rząd powołał komisję, która miała zbadać skalę tego zjawiska w różnych organizacjach. U Świadków Jehowy mimo, że jest ich tam tylko niecałe 70 tysięcy znaleziono ponad 1800 przypadków pedofilii na przestrzeni ostatnich kilkudziesięciu lat. Dość dużo jak na religię, która szczyci się dużo większą moralnością niż reszta społeczeństwa ( ͡° ͜ʖ ͡°).

Inna
  • Odpowiedz