Aktywne Wpisy
pieselek7q7q717 +177
Mam nowego piesia to jest moje lekarstwo na depresje
#depresja #pies #zwierzak #gownowpis #oswiadczenie
#depresja #pies #zwierzak #gownowpis #oswiadczenie
ChrisYates +487
Tyle lat się człowiek śmiał z tego lewackiego spierdzielenia na zachodzie, a tu dosłownie chwila moment i mamy już to u siebie.
Cenzura, powalone zaimki, odmiany, multikulti i to widoczne czarne i te ukryte ukraińskie dopóki się nie odezwą. Myślałem, że wysrypi, a nie wykipi. Ehhh.
#paryz2024 #polska #bekazlewactwa #konfederacja
Cenzura, powalone zaimki, odmiany, multikulti i to widoczne czarne i te ukryte ukraińskie dopóki się nie odezwą. Myślałem, że wysrypi, a nie wykipi. Ehhh.
#paryz2024 #polska #bekazlewactwa #konfederacja
Lemuria czerwonobrzucha, lemur czerwonobrzuchy (Eulemur rubriventer) – gatunek ssaka z rodziny lemurowatych (Lemuridae) występujący na wschodnim Madagaskarze, w lasach deszczowych. Zwierzę o długości 36-54 cm, ważące 2-3 kg. Sierść brązowa, z białymi otoczkami wokół oczu, samice wyróżniają się białym brzuchem i szyją. Czarny ogon mierzy 46-54 cm. Samce posiadają po bokach głowy gruczoły zapachowe, którymi oznaczają swój teren. Żyją w niewielkich grupach liczących ok. 5 osobników, które zazwyczaj tworzy para dorosłych i ich młode. Stadu przewodzi samica. Prowadzą dzienny tryb życia. Żywią się głównie roślinami - kwiatami, owocami i liśćmi, czasem zjadają też bezkręgowce. Porozumiewają się za pomocą głosu, a także za pomocą sygnałów zapachowych. W kontaktach między osobnikami dużą rolę odgrywa również iskanie. Zwierzęta te są monogamiczne, łączą się w pary na całe życie.
#zwierzeta #zwierzaczki
z rodzaju Eulemur w porcji były już: lemurie koroniaste (Eulemur coronatus)
fot. Oleg Chernyshov
fot. Simon Williams
fot. Arjan Haverkamp
fot. Truus & Zoo
fot. Matthew Wells
fot. Proper Job Productions
fot. Arjan Haverkamp
fot. fotosynthesys
fot. Claudia Cridge
fot. Louise Jasper
fot. Thomas-Uwe Maassen
fot. Ouwesok