Wpis z mikrobloga

jak to dziś wygląda w #prawo

udostępaniam Internet bez hasła można powiedzieć, dookoła budynków kilka
jak ktoś zacznie uploadować polskie filmy na torrencie, to przyjdzie mi wezwanie do zapłaty
mogę wtedy powiedzieć, że w dupie mam co kto i kiedy ściągał, czy mam udowodnić że to nie ja?

#pytanie #internet #torrent
  • 14
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@zortabla_rt: w teorii tak, w praktyce sądy różnie do tego podchodzą, jedne faktycznie stwierdzają, że "sprawca" nieustalony, inne że skoro na podstawie informacji od IPS uzyskano informację, że to ty, no to sorry, musisz udowadniać że jest inaczej.
  • Odpowiedz
@zortabla_rt imho temat bedzie martwy zglaszasz na psy ze ktos kradł twoi internet i niech szukaja. Wiesz ze korzystanie z wifi ktore nie ma zabezpieczenia haslem to nadal przestepstwo :)
  • Odpowiedz
@zortabla_rt seedowac xd zawsze mam wylaczone ;) tak zabiora ci tez wez im nokie 3310 pokaz jak kumaty psiak ogarnie ze na tym sie nie da piratować 5 laptopow wywiez do babci na wies na kilka tygodni :) raczej tam nie pojada trzepac
  • Odpowiedz
@zortabla_rt ano co zrobisz helenko zaraz bedzie jesień ;) kiedys partia piratow miala zakusy na kupno wyspy i zrobienie swojego "kraju" wlasnie pod nietykalnosc dla piratów
  • Odpowiedz