Wpis z mikrobloga

#komputery #laptop #serwispc #serwislaptopow #serwiskomputerowy #informatyka #it #polakpotrafi

Siemka Mireczki!
Od lat grzebie się w sprzęcie i napisałem narzędzie ułatwiające diagnozę i naprawę. Jest to mały pakiet programów zamknięty w brzydkowyglądającym okienku konsoli z pasywno agresywnym interfejsem.

A nazwałem go: R--------l Laptopa 4

Program pomógł mi i moim kumplom zarobić parę groszy i chciałbym go dalej rozwinąć do wersji 5
W planach:
- przepisać program od nowa aby użytkownik miał możliwość dodania własnych narzędzi
- Przetłumaczenie na angielski
- może trochę ugrzecznię interfejs
- modyfikacja plików instalki żeby nie szukać po konsolowemu c: dir
- dodanie mini gier żeby nie stresować się jak wszystko zawiedzie
- stworzenie kanału na youtube z instrukcjami video

Co sądzicie abym wrzucił pomysł rozwoju tego projektu na wspieram.to lub polak potrafi - czy miałby to pozytywny odbiór?
Trzpiot - #komputery #laptop #serwispc #serwislaptopow #serwiskomputerowy #informatyk...
  • 10
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@zbulbersowany: to nie jest multiboot to po prostu działa w instakowej konsoli każdego windowsa od 7 w górę. Jak mamy UEFI i nic poza windowsem nie chce się zabootować to nam to ruszy
  • Odpowiedz
@LagorL: #wstydzesiekodu
Pisanie kodu i przegladanie netu na C2D jeszcze daje radę ale już nagranie obrazu z pulpitu z włączonym virtualboxem odpada. Myśle o upradzie kompa płyta z jakąś i5 no i trochę wiecej niż 3GB Ramu
Proces jest czasochłonny a jak wiadomo programistę trzeba podlewać kawą i karmić pizzą :)
  • Odpowiedz
@kywmn: nie wszystko - połowa tylko :P Reszta Pascal i co najzabawniejsze kompilowałem do 64bit bo niektóre środowiska w instalkach tego wymagają
  • Odpowiedz
@Trzpiot: Spoko program, przypomina hirenboot ale ostatnio zawiodłem się na nim kilka razy i trzeba było korzystać z linux live. Jakbyś go trochę ugrzecznił i zrobił porządek w programach to wydaje się że mógłbyś zrobić furorę ( ͡° ͜ʖ ͡°) ale jak większość takich programów tylko w wersji opensource by ktoś się nim zainteresował. W każdym razie powodzenia
  • Odpowiedz
@strangetaurus: opensoruce - właśnie nie wiem, ze względu na narzędzia osób trzecich których użyłem do projektu. Freeware jak najbardziej - chciałbym zarobek o ile taki będzie oprzeć o reklamy na stronie głównej projektu. Porządek jest większy w wersji 4 do ściągnięcia na dole filmu. To co widać to wersja 3.14 (było w okolicach święta liczby Pi ( ͡° ͜ʖ ͡°) )
  • Odpowiedz