Aktywne Wpisy
przeczki +20
Pytanie do zaznajomionych z tematem. Taki pistolet będzie ok do jakiejś podstawowej obrony w razie W? Jeśli nie to dajcie jakieś propozycje co kupić bez zezwolenia #wojna
Pewno #nikogo ale kilka osób może tu kojarzy że wyszedłem z #it a glownie z #testowanieoprogramowania gdzie zarabiałem naprawdę ładną kasę przez lata i zacząłem bawić się na powaznie w #bojowkapiekarska
IT jest ok ale mnie po 18 latach już nawet nie tyle że męczyło co nie dawalo radości i bywały dni że wolałem iść na rower niż pracować (a zarabiałem 660 euro dziennie więc sporo, ale nawet to mnie nie motywowało)
IT jest ok ale mnie po 18 latach już nawet nie tyle że męczyło co nie dawalo radości i bywały dni że wolałem iść na rower niż pracować (a zarabiałem 660 euro dziennie więc sporo, ale nawet to mnie nie motywowało)
Więc ostatecznie zdecydowałem się wgrać MIUI na te x522, przekonał mnie opis "no bugs, stable af" ( ͡° ͜ʖ ͡°)
I generalnie instalacja bardzo prosta, ui sprawdza się, działa dość płynnie, bateria trzyma porównywalnie ze stockowym fw.,
no i wgrałem google cam, efekt jest moim zdaniem zadowalający, niżej zdjęcia porównawcze
Stock auto
Generalnie to największą różnicę widać po powiększeniu, Gcam wyciąga najwięcej detali i daje najostrzejsze ujęcie w naturalnych barwach (stocki wyglądają jakby z 50% podkręconym nasyceniem); oczywiście kamera MIUI wypada najgorzej ( ͡° ͜ʖ ͡°)
looknę tu jeszcze później na fotki, w międzyczasie podaj linka do Twojej wersji apki gcam
Generalnie MIUI jest na starszej wersji androida i wersje powyżej 3 nie działają, pod oreo już pewnie coś lepszego znajdziesz
https://www.celsoazevedo.com/files/android/google-camera/dev-urikill/
i jest tam funkcja slow shutter. czas wykonywania fotki w półmroku to chyba ponad 20 sekund, ale za to jest minimalna ilość szumów.
niestety już nie sprawdzałem, czy to działa też na x522, bo nie miałem czasu. może w następny weekend. wiem, że na innym romie wywalało w ogóle aparat, dlatego na szybko zmieniłem jeszcze jej na LOS
chyba