Wpis z mikrobloga

#leeco #letv #x522 Wołam @Coliflor @usbc

Więc ostatecznie zdecydowałem się wgrać MIUI na te x522, przekonał mnie opis "no bugs, stable af" ( ͡° ͜ʖ ͡°)

I generalnie instalacja bardzo prosta, ui sprawdza się, działa dość płynnie, bateria trzyma porównywalnie ze stockowym fw.,

no i wgrałem google cam, efekt jest moim zdaniem zadowalający, niżej zdjęcia porównawcze

Stock auto
TRicKYmAn - #leeco #letv #x522 Wołam @Coliflor @usbc

Więc ostatecznie zdecydowałem...

źródło: comment_bdLiPqEBVVoFcOgovvylaJi7y4r6ZUnA.jpg

Pobierz
  • 9
@TRicKYmAn: I wreszcze GCam hdr+; akurat ta wersja apki nieco przycina kadr, wszystkich nie przerobiłem, pewnie da się jeszcze znaleźć lepszą

Generalnie to największą różnicę widać po powiększeniu, Gcam wyciąga najwięcej detali i daje najostrzejsze ujęcie w naturalnych barwach (stocki wyglądają jakby z 50% podkręconym nasyceniem); oczywiście kamera MIUI wypada najgorzej ( ͡° ͜ʖ ͡°)
TRicKYmAn - @TRicKYmAn: I wreszcze GCam hdr+; akurat ta wersja apki nieco przycina ka...

źródło: comment_FKH75IXSppRdYm5g0s36OXcEVVML7dXp.jpg

Pobierz
@TRicKYmAn: w redmi 4x mam apkę v2 chyba od tego deva
https://www.celsoazevedo.com/files/android/google-camera/dev-urikill/

i jest tam funkcja slow shutter. czas wykonywania fotki w półmroku to chyba ponad 20 sekund, ale za to jest minimalna ilość szumów.

niestety już nie sprawdzałem, czy to działa też na x522, bo nie miałem czasu. może w następny weekend. wiem, że na innym romie wywalało w ogóle aparat, dlatego na szybko zmieniłem jeszcze jej na LOS

chyba