Aktywne Wpisy
ZenujacaDoomerka +261
Gdyby ktoś się zastanawiał czemu nienawidzę mężczyzn:
A i tak mi ktoś powie, że nie mam prawa czuć się poszkodowana, molestowana, skrzywdzona, straumatyzowana bo inni się nie czują.
Prawda jest taka, że ja większość życia spotykałam się tylko z przykrością od mężczyzn i takie rzeczy tylko przypominają mi traumy z dzieciństwa. Horus by mi napisał żebym po prostu do internetu nie wchodziła pewnie i, że jestem płatkiem śniegu.
#zalesie #gownowpis #depresja
A i tak mi ktoś powie, że nie mam prawa czuć się poszkodowana, molestowana, skrzywdzona, straumatyzowana bo inni się nie czują.
Prawda jest taka, że ja większość życia spotykałam się tylko z przykrością od mężczyzn i takie rzeczy tylko przypominają mi traumy z dzieciństwa. Horus by mi napisał żebym po prostu do internetu nie wchodziła pewnie i, że jestem płatkiem śniegu.
#zalesie #gownowpis #depresja
inozytol +679
Wyjeżdżam dziś z dzieciakami na krótką wycieczkę, jutro wracamy. No i przyszło do pakowania. Położyłem w salonie na podłodze torbę i powiedziałem im: "Macie 15 minut, żebyście sobie spakowali ciuchy i zabawki. Czegoś zabraknie, to nie będziecie mieć". Zerkam oczywiście i "autoryzuję" to, co wrzucają i gdyby zabrakło czegoś istotnego, to bym zarzucił w eter "a pamiętaliście o.....?".
O ile się to różni, gdy ich mama je pakuje na wycieczkę. Biega po
O ile się to różni, gdy ich mama je pakuje na wycieczkę. Biega po
@lovecoffee pomożecie?
Mirki, jaką kawiarke polecacie? Kawy dla maks. 2 osób, zazwyczaj będę robić tylko dla siebie.
Nie znam się ni cholery, miałem kiedyś turbo tanią aluminiową, ale spaliłem rączke i wywaliłem
Ciężko mi dokładniej określić, bo nie pamiętam, na ile ml mam filiżanki, ale wychodzą dwie takie filiżanki jakie mam :D
Kawa dla 1,5 osoby - rozowa nigdy nie chce, ale połowe wypije xD
Ze stalowych to GAT Opera na przykład. Albo Bialetti Venus, ale nie jest ona produkowana we Włoszech. Pojemność weź 4 albo 6 espresso. Ja mam Bialetti Venus 2tz i robię sobie z tego takie americano. Jakieś 180ml łącznie z wodą i jest bardzo dobre.
@yosoymateoelfeo: @Myszoskocznia: Właśnie sprawdziłem z ciekawości dokładniej. U mnie wyszło 250ml +/- 5ml z Bialetti Venus 6tz. ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Jeśli chodzi o aluminiowe, to ponoć są bezpieczne. Nie pamiętam już, czy to stop jest jakiś konkretny, czy są po prostu pokrywane czymś. Ale z drugiej strony sam z tego powodu wziąłem stalową. :)