Wpis z mikrobloga

• 1
Mirkibz #it #biuro jaki najlepszy laptop do pracy do 2.5-3k, internet, programy (giełdy), mapy itd głównie praca żadne gry. Lepiej nowy czy używany? Wolę zapytać bo zawsze za młodu kupowałem uzowyane i wypadlem z obiegu. Da się w ogóle kupić coś z win 7? #laptopy
  • 10
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@bemo: sklepy z laptopami poleasingowymi - kupisz coś klasy 2-3letni lenovo T-series albo Dell Latitude, czasem z rokiem sklepowej gwarancji i po odświeżeniu. Na win7 jakaś szansa jeszcze jest.
  • Odpowiedz
@bemo: ja od półtora roku mam służbowe Lenovo i320 (zwykły laptop bez bajerów, i5, 8GB i 128GB ssd) i jestem serio zadowolony. Jak go dostałem to w mojej wersji kosztował jakieś 2700 brutto.
Jak masz do dyspozycji te 3k i nie potrzebujesz dużej wydajności to nie bawiłbym się w kupowanie używanych bo za tyle spokojnie kupisz nowego do prac biurowych. Z gwarancją, świeżą baterią, bez ryzyka że trafisz na minę.
  • Odpowiedz
Lenovo to faktycznie dobry trop. A konkretniej ideapady, śmigam w pracy na 320s i sobie chwalę. Nic się z nim nie dzieje, nie wiesza się, nie ma odpałów.
  • Odpowiedz