Aktywne Wpisy
![farbowanylisek](https://wykop.pl/cdn/c0834752/014ba7d72373549ac3b05cee7d9f13080d42bce492ff365e1ba5e53bb6ad3c18,q60.jpg)
farbowanylisek +615
Amerykańska kultura dawania napiwku to największy rak cywilizacji zachodniej #ameryka
![farbowanylisek - Amerykańska kultura dawania napiwku to największy rak cywilizacji za...](https://wykop.pl/cdn/c3201142/7e88252253b5991cb4f0ccaf4214ae62e0d18ed226d63802588fa1c612992400,w150.jpg)
źródło: Zdjęcie z biblioteki
Pobierz![oficjalniemartwa](https://wykop.pl/cdn/c0834752/cca980422e46f9ffd24c4589e4369fc07d209408465cc8d973cd79a66699ab35,q60.jpg)
oficjalniemartwa +201
Następne szarlatany, które nie powinny się rozmnażać
Cały myk polega na tym, że oprócz tej mieszanki ziół, na plecy nakłada się mąkę wymieszaną z miodem. Efekt: papka się roluje i wygląda wtedy jak białe robaczki. Pelikany łykają i biznes się kręci.
W komentarzach więcej hitów xD
#bekazpodludzi #patologia
Cały myk polega na tym, że oprócz tej mieszanki ziół, na plecy nakłada się mąkę wymieszaną z miodem. Efekt: papka się roluje i wygląda wtedy jak białe robaczki. Pelikany łykają i biznes się kręci.
W komentarzach więcej hitów xD
#bekazpodludzi #patologia
![oficjalniemartwa - Następne szarlatany, które nie powinny się rozmnażać
Cały myk pol...](https://wykop.pl/cdn/c3201142/4b3f61becb8c362449c8aacacdda8e3bfc0819eaf31fcac6b4d26595dc8dab3a,w150.jpg)
źródło: temp_file2113038659006212912
Pobierz
Przepis: https://breadcentric.com/2018/07/08/ginger-ale-piwo-imbirowe/ - ostatnio trochę go zmodyfikowałem.
Napój jest, smaczny, gazowany właściwie bezalkoholowy. Można pić na słodko lub fermentować dłużej i zrobić bardziej wytrawny.
#gotujzwykopem #fermentujzwykopem #piwo
źródło: comment_QaGN04RKRZ52RT3ZbcZJ5zDnjQXk4mmM.jpg
Pobierz@Fidelis: trochę tak.
I tyle, domowy napój gazowany, prawdopodobnie bezalkoholowy, choć nie mam jak zmierzyć. Jest smaczny i orzeźwiający.
Im dłużej trzyma się napój, tym mniej słodki się on staje, więc nie przejmuj się ilością cukru w przepisie – drożdże sobie umieją z nim poradzić. Jednocześnie nie produkują jakiejś wielkiej ilości alkoholu.
No i znowu wprowadzasz w błąd. Napój jak najbardziej alkoholowy. Im dłużej trzyma się napó, tym mniej ma cukru -
Czy za krótko fermentowałem? Chciałem mieć bardziej słodki napój z lekką zawartością gazu, więc wyszło tak jak chciałem. Czy było bardzo słodkie? Nie, nie
Przy takich ilościach nie patrzyłbym na błąd pomiaru. Po prostu zmierz ile blg ma przed fermentacją i ile potem. Tylko że najlepiej jakby nie było w mierzonej próbce bąbelków.
Generalnie - ja bym dał łyżeczkę cukru na butelkę żeby nagazować,
Daj znać jak Ci pójdzie. Jak będę miał znów wenę, kupię cukrometr i zobaczę jak pójdzie. Na gąsior nie mam miejsca w mieszkaniu, a rurek używam jak robię wodę drożdżową do chleba. W zasadzie mogę też wypróbować jak kupię chmiel