Możecie mi wytłumaczyć o co tutaj chodzi? Jestem w Szwajcarii, właśnie dostałem SMS że przekroczyłem limit transmisji danych? A w aplikacji Mój Orange pokazuje mi że mam dalej jakieś 3 GB pakietu. Jestem strasznie wkurzony, w końcu to 240 zł.
@lanekrasz: no niestety, zj*bałeś. Sam miałem podobnie jak byłem w Albanii. Byłem blisko granicy z Grecją, więc przez 99% czasu byłem podpięty pod greckie nadajniki, więc miałem koło 5 GB do wykorzystania za free. Niestety mój telefon przełączył się sam na albański nadajnik, czego nie zauważyłem. 3 MB danych, 240 zł mniej, dzień dobry ( ͡º͜ʖ͡º)
@abelel chyba trochę mylisz dwa pojęcia. Roaming to po prostu korzystanie z obcej sieci w celu wykonywania połączeń. Europa jeszcze dobrze nie słyszała o wspólnocie gospodarczej a roaming działał i miał się dobrze. Tak jak widać na screenie OPa w drugim zdublowanym wpisie, na koncie ma pakiet roaming UE i ten faktycznie dotyczy UE. Ale samo określenie roaming nie ma nic wspólnego z unią europejską.
#orange #telefony #internet #siecikomorkowe
źródło: comment_xk0yFZ9f5bA4Tr5qY7P0AOa8uWFwu0ut.jpg
Pobierz30pare zł za 1MB xD
aby być uwzględnionym w Roamingu kraj musi należeć nie tyle do UE co do Europejskiego obszaru Gospodarczego, Szwajcaria do niego nie należy
Jak będę jutro w Niemczech myślisz że będę mógł normalnie korzystać z pakietu?