Aktywne Wpisy
Slabegeny +59
#przegryw czy to normalne że wynająłem pokój na noc w centrum dużego miasta i robie z ukrycia foty laskom? Czuje się trochę jak creeep ale w sumie to co mam robić skoro jestem brzydki?
pasterzzxc +283
Dziś 12 rocznica tej ikonicznej cieszynki.
#mecz
#mecz
Oczywiście temat na dłuższą dyskusję, ale przy tym kontekście zobaczmy co się dzieje, wchodzi Duda, cały na biało, wykorzystywany jak marionetka do amerykańskiej polityki zagranicznej, bo patrzcie, nawet biedna Polska nam płaci, tak powinno być, a nie, że Niemcy czy Hiszpania nie chcą nam płacić za nasze bazy przesiadkowe na Bliski Wschód. XD No ale zrobiliśmy laskę Amerykanom, kto wie, może nawet zdejmą nam wizy. ( ͡° ͜ʖ ͡°)
#polityka #bekazpisu #neuropa #4konserwy #usa #polska #militaria #trump #duda #nato
@Rivo: mają kamieniami przez granicę rzucać? Gdyby nasi bracia Rosjanie zabiliby choć jednego jankesa na naszej ziemi toby było jawne wypowiedzenie wojny.
@Rivo: mało maja baz na bliskim wschodzie?
@FabianBlendzior: znając naszych fachowców to byśmy płacili cały czas. Ale to czy taka baza powstanie jest narazie znikome - nie padło żadne zobowiązanie, tylko ujadanie Dudy, że bardzo byśmy chcieli
2 mld USD na założenie bazy to jakieś 7,6 mld zł, czyli 1,3 rocznego budżetu na 500+
Czy to dużo czy to mało ? Leżymy w takim położeniu
@jaqqu7 Gorsze jest 25 miliardów rocznie na 500+. Jeśli już tak przeliczamy.