Wpis z mikrobloga

@goferek: Gdyby znalazł się ktoś, kto by przeszczepiał tam 1.9 tdi, pławiłby się w luksusie. Laguna II to bardzo fajne auto, pod warunkiem, że jeździ ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
  • 94
@goferek: mam taką od 11 lat rocznik 2001 a pod maską silnik dzięki któremu ten samochód zyskał taką złą Sławę czyli 1.9dci 88kW. Zrobiłem nim 200000 km najpoważniejsza awaria którą miałem to pęknięta rura wchodząca do przepustnicy z której kawał olej na wtyczkę i wywalał bezpiecznik w komorze silnika po prostu silnik wyłączył się podczas jazdy z błędem o niskim ciśnieniu oleju. Problem niewidoczny Dlatego samemu zajęło mi z dwa
  • Odpowiedz
  • 0
@mulafasaa: ja mam średnią expression klima manualna tapicerka welurowa czujniki ciśnienia koła 17 cali Silverstone dołożyłem kolorową nawigację i tempomat gadaczke i i zestaw wskaźników z ph 2 kupiłem już Lagunę 3 de facto w wyższej wersji wyposażenia Dynamique a w tylnych drzwiach zamiast lampek są zaślepki czujników ciśnienia brak i okazuje się że względem dwójki trójka pod wieloma względami jest raczej krokiem wstecz Niemniej jednak Obydwa auta są naprawdę
  • Odpowiedz
@roszej: Największe walory Laguny 2:
1. Wygoda! To samochód, którym pojadę ze Śląska nad morze i nie czuję zmęcznia.
2. Wyposażenie w standardzie pokazało konkurencji środkowy palec. Nawet "goła" wersja jest o niebo lepiej wyposażona od samochodów produkowanych w tamtych latach.
3. Ilość miejsca. Nie mam na myśli bagażnika, a obszerność kabiny pasażerskiej.
4. Rewelacyjny silnik 1.9 dci. Spalanie na DK (prędkość 90 - 100 km/h w granicach 3,0 -
  • Odpowiedz
  • 5
Z wygodą oczywiście się zgodzę z przestronnością też ale to spalanie to chyba faktycznie podczas holowania hehehe. Do czterech i pół udało mi się zjechać przy wolnej jeździe ale z autostradzie z maksymalną 130 zawsze około 5,5 mam 6-cio biegową skrzynią i przy 130 na liczniku obroty silnika to 2250. Dla porównania Kupiłem na dniach trójkę 2 0 DCI 110 kW z z 6 biegowym ale automatem i w trasie łyknął 7
  • Odpowiedz
@roszej: @roszej: mój ojciec ma też z rocznika 2001, kupił w salonie jako drugie auto "na długie trasy" :D no i przejechało kilka długich tras a potem stanęło w garażu bo wyjazdy na długie trasy się skonczyły ;) teraz auto ma koło 40 tys przebiegu i tak sobie stoi ;)
Wasze informacje się przydadzą jakby udało mi się od ojca ją odkupić ;)
Z ciekawostek to szybko padł
  • Odpowiedz
@roszej: podpisuje sie rencami i nogami,
mam 2 lata, zrobilem 50 tys i nic wielkiego sie nie zdarzylo (z tym samym silnikiem). Tylko trzrba dbac o olej i filtry co by panewki na miejscu zostaly.
  • Odpowiedz
@roszej: nie jestem fanem renówek, raczej wolę stare, tanie merce. Jednak za 5 tysięcy można jechać naprawdę w miarę godnie wyposazonym i wyglądającym autem. Uwielbiam takie auta, gdzie za 5 - 6 tysi masz napchane dodatków, których dzisiaj nie mają nowe auta w standardzie. A awarie? Królowa lawet? Często są to z d--y wzięte teksty ludzi co auta nie widzieli ani nim nigdy nie jeździli.
  • Odpowiedz