Aktywne Wpisy

rales +2
Do rzeczy:
1. Nigdy nie miałem konsoli, grałem tylko na PC. Do czynienia z padem miałem tylko w przypadku FIFA/PES
2. Chciałem kupić sobie konsolę
3. Znajoma pożyczyła mi swojego PS5, bo ona wyjeżdża za granicę i nie potrzebuje tam, mam oddać jak wróci, czyli najszybciej za 1,5 roku.
4. Pograłem wczoraj w Borderlands 3 i myślałem, że dostanę k-----y przy poruszaniu się i obracaniu kamerą za pomocą gałek - bo zawsze w takich grach operowałem
1. Nigdy nie miałem konsoli, grałem tylko na PC. Do czynienia z padem miałem tylko w przypadku FIFA/PES
2. Chciałem kupić sobie konsolę
3. Znajoma pożyczyła mi swojego PS5, bo ona wyjeżdża za granicę i nie potrzebuje tam, mam oddać jak wróci, czyli najszybciej za 1,5 roku.
4. Pograłem wczoraj w Borderlands 3 i myślałem, że dostanę k-----y przy poruszaniu się i obracaniu kamerą za pomocą gałek - bo zawsze w takich grach operowałem
czy???
- przyzwyczaisz się 46.3% (133)
- spróbuj, tam sterowanie padem nie jest trudne 13.9% (40)
- odpuść 28.6% (82)
- nwm . sprawdzam 11.1% (32)

Jaki może być powód w----------a przez samochód ogromnej ilości płynu chłodniczego?
Był dolewany wczoraj, wyświetlił się komunikat o niskim stanie, dolałam dzisiaj, po przejechaniu 15 minut znowu to samo, dodatkowo po zaparkowaniu zauważyłam, że silnik dziwnie skwierczy i lekko unosi się dym spod maski.
Do mechanika dopiero w poniedziałek, dzisiaj muszę jakoś dojechać do pracy i trochę się boję ( ͡° ʖ̯ ͡°)
bmw e60
#bmw
Był dolewany wczoraj, wyświetlił się komunikat o niskim stanie, dolałam dzisiaj, po przejechaniu 15 minut znowu to samo, dodatkowo po zaparkowaniu zauważyłam, że silnik dziwnie skwierczy i lekko unosi się dym spod maski.
Do mechanika dopiero w poniedziałek, dzisiaj muszę jakoś dojechać do pracy i trochę się boję ( ͡° ʖ̯ ͡°)
bmw e60
#bmw

Oczekiwania jak przy #pcmasterrace. 16GB RAM to minimum. Najlepiej z możliwością rozszerzenia do 32GB. Procesor 4 rdzenie z HT. Generalnie do pracy z IntelliJ + docker (nginx+phpfpm+mysql+duża ciężka appka). Dysk nvme. Obsługa 3-4 monitorów (może być przez display link, ważne, aby była taka możliwość). Monitor wbudowany nie ma aż tak wielkiego znaczenia - byleby można z nim chodzić na spotkania czy czasami zabrać do domu w razie dyżuru.
Będziemy kupować kilka sztuk dla programistów, bo #laptop to narzędzie, które ma po prostu działać jak najsprawniej. Budżet około 10k na sztukę.
Ważna jest jakość wykonania. To nie mogą być skrzypiące, grzejące się plastiki. Zasadniczo gdyby macbooki były w stanie sensownie działać pod kontrolą ubuntu z dodatkowymi monitorami to by rozwiązywało problem. Może precisiony od della?
Najchętniej wstawiłbym tam stacjonarne jak dla białych ludzi, ale chcemy pozwolić zespołowi na częściową pracę zdalną (jako, że spora część zespołu dojeżdża kilkadziesiąt kilometrów, a są godni zaufania). Poprzednio namówiono szefa na jakieś gówniane acery gdzie nawet display link nie działa, a z 8GB ramu i jakimś gównoprockiem do gierek wydajność przy programowaniu nie zachwyca.
Na czym w 2018 programiści 15k programują? ;>