Mireczki i mirabelki mam kurczaka natartego w przyprawie. Jakiś złocisty kurczak na kiju. Zastanawiam się czy muszę smażyć wszystko na raz czy mogę wrzucić np połowę i za jakieś 2-3 dni wrzucić resztę? Myślicie że się zepsuje w lodówce? #gotowanie #gotujzwykopem #kiciochpyta
@JeszczeBendePolonista: bezpieczniej teraz upiec i ewentualnie odgrzać połówkę pojutrze bo bardzo duża szansa że w lodówce surowy nie przetrwa tyle dni
@turok2016: @darek-jg: jutro rano wyjeżdżam na weekend i nie zjem pół kilograma kurczaka ale skoro wieksza szansa ze przetrwa usmażony to go usmaze. Dziękuję za pomoc
@Madkapolka: już usmazylem całość i duża część zjadłem więc pewnie jutro zjem resztę na śniadanie albo zostawię i zobaczę po przyjeździe. Ale skoro już wróciłem do tematu to jak głupie jest włożenie całego opakowania, nie otwieranego, hermetycznie zapakowanego kurczaka do zamrażarki? Coś się może stać?
Wpis z mikrobloga
Skopiuj link
Skopiuj link