Wpis z mikrobloga

@galaxybear:ser, szynka szwarcwaldzka,kapke musztardy, oregano,na koniec jak już się upieką dajesz sałatę lodową do środka plasterek ogórka konserwowego i możesz też plasterek pomidora.Polewasz sosem hamburgerowym z biedry i włala
  • Odpowiedz
@galaxybear: a ja polecam posmarować wewnętrzną stronę tosta serkiem śmietankowym, jak się ser roztopi i wymiesza z tym tostem to jest mega pyszne! I dzięki temu tosty nie są suche. Poza tym możesz zrobić tosty z różnymi serami (camembert, lazur, mozzarella), z tuńczykiem, cebulą i oliwkami/kaparami, albo w stylu greckim - feta, oliwki, cebula, albo a'la swojskie (ale tutaj zamiast białego serka polecam posmarować środek tosta keczupem), z papryką, kukurydzą, jakąś
  • Odpowiedz
@galaxybear: a ja innowacyjnie zamiast tostów polecę zrobić sobie syrniki - placki z twarogu. Twaróg biały, jajko, kasza manna/mąka ryżowa i bum, cudowne śniadanko ( ͡° ͜ʖ ͡°) z jogurtem i dżemem smakuje jak uczta bogów. Jak wsadzisz do papieru do pieczenia to nawet nie trzeba smarować zapiekacza olejem.
  • Odpowiedz
  • 0
@galaxybear nic. oprócz sera i przypraw jak oregano albo bazylię dodaj max jeden składnik żeby tost nie był przeładowany. tak jak z pizza - żeby była dobra nie musi być ma niej 10 składników ale 1-2 dobre. i to wystarczy. pozatym lepiej mieć 4 tosty kazdy o innym smaku niż 4 tosty przeloadowane i smakujace tak samo
  • Odpowiedz