Wpis z mikrobloga

tl;dr czyli rozmowa o skautingu z Mateuszem Chomiczewskim („Football Roots” „Futbol Kolektyw").
Głównym tematem przewodnim jest jak ciężko funkcjonuje skauting w polsce. Mateusz wygłasza bardzo odważną teze czyli jakby następny Leo Messi lub Luka Modrić był w polskiej rzeczywistości to by nie dostał szansy. Mówi o zjawisku koleżeństwa, oszczędzania na testach piłkarzy, o ściąganiu zagranicznego "ścierwa" (przykład 4 ligowy klub z Brazylijczykami w składzie), o braku zaufania do skautingu, o lenistwie polskich klubów jeśli chodzi o raporty skautów.

Rozmowa przeprowadzona jest w bardzo ofensywny sposób, Kołtoń próbuje cały czas wmówić swojemu rozmówcy coś w stylu "a może nikt cie nie bierze na poważnie i czemu miałby cie brać na poważnie".
Zdanie Mateusza że polski skauting raczkuje (poziom zachodnich klubów lata 80-90) mnie zniesmaczyło, niby wiedziałem że polska piłka jest dupie ale że aż tak? XD

PRAWDA FUTBOLU TO JEST KANAŁ PASJONATÓW FUTBOLU TO KANAŁ TYCH KTÓRZY KOCHAJĄ FUTBOL JAK MNIE SŁYCHAĆ PAMIĘTAJCIE O ŁAPKACH W GÓRE I SUBACH TO NAPRAWDE WAŻNE POLECAM PUBLIKACJE MI SIĘ PODOBAŁA POZDRO MIRASY

#sport #pilkanozna #mecz #kolton
ArseneWengerTheAnimatedSeries - tl;dr czyli rozmowa o skautingu z Mateuszem Chomiczew...
  • 2
  • Odpowiedz
@ArseneWengerTheAnimatedSeries oglądałem wczoraj. Z drugiej strony jeżeli wykładasz kase, to dlaczego nie sprowadzić gościa z Brazyli lub Nigerii? Moje zdanie jest takie że trzeba coś zrobić z trenerami, bo Polska szkoła polega na-wybiciu piłki przez obrońce byle gdzie, nie kiwaj sie podaj do najbliższego. To nie przypadek że nasi trenerzy na arenie międzynarodowej nic nie znaczą.
  • Odpowiedz