Wpis z mikrobloga

kur chciałem kliknąć zielone ale jak zwykle ankiety na mobilce są rozwalone, daje nie to co chciałem i się zmienić nie da. Panie @m_b proszę tam pogonić zespół mobilny
  • Odpowiedz
@prewenaza: przecież to jest zielone, nie wiem jak można tu widzieć niebieskie

Jakbyś kiedyś był nad morzem innym niż polskim to byś widział taką wodę. Niebieską wodę
  • Odpowiedz
@prewenaza: ci co mówią, że BARDZIEJ zielone są j------i idiotami. Turkus to zielonkawy odcień rozjaśnionego niebieskiego (cyjanu).

Więc k---a oczywiście, że jest BARDZIEJ NIEBIESKIE bo z lekką domieszką zielonego cymbały xD
  • Odpowiedz
@JustynM: zielony odcień cyjanu cymbale. Użyłem skrótu myślowego, dobrze, zielony odcień cyjany powstały przez dodanie barwy żółtej. Co nie zmienia faktu, ze jest bardziej niebieski cymbale.
  • Odpowiedz
@iAmTS to naucz się pisać cymbale, bo nie z domieszką zielonego tylko żółtego, tak jest poprawnie ;) cymbale, i nadal nie jest zielonym odcieniem cyjanu tylko jest niebieski ;) poprawnie cymbale
  • Odpowiedz
cymbale, i nadal nie jest zielonym odcieniem cyjanu tylko jest niebieski

@JustynM: to idź poprawiać wiedzę encyklopedyczną bo według pwn jest to kolor niebieskozielony. Czyli jest zielonym odcieniem cyjanowego (jasnoniebieskiego). Ale c--j z tobą, nie umiesz czytać a ja jedyny błąd jaki zrobiłem to nie powiedziałem jasno, że o kolor mi chodzi a nie o fizyczne mieszanie barw zeby ten kolor uzyskać.
  • Odpowiedz
Więc tak, jest to kolor niebieski i nigdy nie będzie inaczej. Połączenie cyjanu (niebieskiego) z yellow (żółtego) proporcje w farbach sitodrukowych to np 95-5, 85-15 powyżej zaczyna wychodzić zielony. Oczywiście nazwiemy go niebieskim o odcieniu zielonego, ale nadal jest to kolor niebieski ;) kolega z którym dyskutowałem miał rację w pewnych kwestiach, ale chyba nie zrozumiał że bardziej chodziło mi o jego słownictwo niż o temat rozmowy ;) Pozdrawiam Ps. Jako że
  • Odpowiedz
@Quimeen: Bardzo płynnie przeszedłeś od heheszków o kolorach do personalnych prztyczków, następnym razem zanim zaczniesz coś postować to wyciągnij kija z d--y.
  • Odpowiedz