Aktywne Wpisy
PussyDestroyer699 +101
Nie wytrzymuje psychicznie na #emigracja. Patusy z pokoju obok, jak sobie wybierałem ubrania na jutrzejszy wepchnęli mnie "na żarty" do szafy po czym związali wyjście trytytkami. Prosiłem żeby otworzyli a oni śmiali się przez 20 minut i mówili żebym tam spał. Wpadłem w panikę i prawie tam zemdlałem. Jak się rozbeczałem to dopiero poszli do rozum do głowy i otworzyli. Szkoda że nie mogę tego rzucić bo nie będę miał za
jmuhha +9
Co myślicie o tej łazience
przecież to jest chore, żeby za przewalutowanie wzięli mi 4% wartości transakcji. W dodatku robiąc tą transakcję opłata za nią nie jest nigdzie pokazana i musiałbym grzebać gdzieś, żeby znaleźć info. I w dodatku o tym, że opłata za przewalutowanie wyniosła te 4% dowiedziałem się dopiero po kilku dnaich, bo oczywiście bank z opóźnieniem pokazuje transakcje zrobione kartą.
W dodatku jestem pewny, że sklep też jakieś fee brał za to, że płaciłem w innej walucie.
I niech mi ktoś powie, że #kryptowaluty nie mają sensu i że w bankach jest wszystko za friko xD
#banki #bankowosc #visa
@ajron_men: no fakt, z bitcoinem były niezłe jaja w grudniu i styczniu, opłaty po 40-50$. Ale coś tam robią przynajmniej, żeby w przyszłości uniknąć takich problemów (Lightning Network chociażby)
No i bitcoin to nie jest jedyna kryptowaluta ;)
@trevoz: Z ciekawości policz ile by wyniosło przewalutowanie BTC na ETH biorąc pod uwagę że oba masz na lokalnych portfelach. Niech będzie taka sama kwota, sądzę że mniej ale o ile tego nie wiem
Kupno ETH - fee 0.1%
Wypłata ETH na portfel - 0.01 ETH ~ $2.2
Zaokrąglając w góre to $4 i jest to stała opłata, niezależnie od ilości BTC/ETH.
Nie mówię, że jest idealnie, ale jest to jednak dużo mniej niż pobrał bank ode mnie.
Swoją drogą gdyby giełda nie kosiła na wypłatach to można by się zmieścić w $1.