Wpis z mikrobloga

Pracuje w korporacjach już wiele lat i większość absurdów mnie po prostu śmieszy. Ale "casual friday" i szalone koszulki z kreskówek albo kolorowe sweterki, podkreślające raz w tygodniu luz korposzczura, to już wyższy level bycia niewolnikiem xD
#korposwiat #pracbaza
  • 83
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 1
@gansevudei: u mnie jest dress code, ale większość ma wystaje, tylko do klienta trzeba się lepiej ubrać.
Oczywiście długie spodnie obowiązują, ale jaka nosisz koszulkę, buty, skarpetki to nikogo nie obchodzi.
  • Odpowiedz
@gansevudei: U mnie nie ma dress code'u i cieszę się z tego tylko dlatego, że kolega pracujący w typowym korpo opowiedział mi, jak to u nich wygląda... Nigdy nie byłam przeciwna dress code'owi bo myślałam, że to po prostu taka zasada, że przychodzimy do biura ubrani elegancko... ale u niego w firmie była zatrudniona podobno oddzielna laska od "dyscypliny" która chodziła i sprawdzała, czy ludzie są faktycznie stosownie poubierani ( ͡
  • Odpowiedz
@polecam_poczytac_heideggera: "@zolwixx: Czekaj, gdzie napisałem, że twórczość Dębskiego to bezbek, grażynacore czy inne coś? Stwierdziłem tylko, że noszenie ubrań tego rodzaju jest według mnie żenujące." - NIe wiem po co w ogole zwracac na to uwage i komentowac?
  • Odpowiedz