Aktywne Wpisy
niebadzogrem +15
Nie umiem w gospodarkę wiec niech ktoś mi powie o co chodzi :D
Podwyżka minimalnej sprawia że ceny idą w górę, część zakładów upada bo pracodawcy nie stać by zatrudniać za tyle pracowników.
Z drugiej strony za minimalną ciężka wyżyć. Za tyle nie wynajmiesz mieszkania/ wyżywisz się itd.
Zatem
Podwyżka minimalnej sprawia że ceny idą w górę, część zakładów upada bo pracodawcy nie stać by zatrudniać za tyle pracowników.
Z drugiej strony za minimalną ciężka wyżyć. Za tyle nie wynajmiesz mieszkania/ wyżywisz się itd.
Zatem
kontodlabeki +131
doczekaliśmy się zakończenia mordęgi
Nawet taka frittata (która wygląda jak g---o, a smakuje jeszcze lepiej) będzie dobrym wyborem (bo mimo, że wygląda paskudnie to smakuje przecudownie). Czas, którego wymaga jest minimalny, to 25 minut roboty (włącznie z pakowaniem, w tym 15 minut pieczenia). Gwarantuję Wam, że na przerwie w pracy Wasze #niebieskiepaski będą siedziały dumne jak paw wśród kolegów (nawet koleżanki mu zazdroszczą!), którzy sami sobie musieli robić kanapki. No i dodatkowo jest to +10 do Waszych relacji i możecie liczyć o wiele częściej na śniadania do łóżka. #protip ( ͡° ͜ʖ ͡°)ノ⌐■-■
Zestaw mojego niebieskiego czeka już na jutro w lodówce.
Frittata z szynką, papryką, cebulą, serem i pomidorem + trójwarstwowy sernik na zimno (śmietankowo-kakaowo-czekoladowy) + kompot z jabłek, mięty, cytryny i limonki z miodem.
Polecam ten styl życia.
#logikarozowychpaskow #rozowepaski #zwiazki
Protip-przestań. ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@twojejatotylkozlepekwspomnien: Różne są przepisy. Generalnie to wszystkie dodatki (oprócz chyba pomidorów) podsmażasz na maśle 1-2 minuty i zalewasz mieszanką sera, jajek, mleka i przypraw. Podpiekasz 2 minuty na patelni (brzegi muszą bulgotać) i wstawiasz do piekarnika (przed wstawieniem posypuję jeszcze dodatkowo serem i czasem natką pietruszki) na 15 minut
@Mathas: Nie z wypoku, ale też ze społeczności internetowej.
jak to się kurna stało? :o
@lezkaniebieska: Czekanie z mojej strony było około pół roku (dopiero jakoś w zeszłym roku się zauroczyłam) "bo przejdzie, przecież to nie moja liga". Nie przeszło, a On do dziś ma do mnie żal, że tak długo czekałam. Do tamtej pory była tylko zwykła przyjaźń.