Aktywne Wpisy
Kwasny_konfident +516
KUWA!!!! KUWA!!!!!! CO STAM SIĘ DZIEJE!!!!!!
NIE KUPUJCIE ŻELKÓW GUSTO
@ecco ZWARIOWAŁ
CAŁE 5 KG ŻELKÓW DO WYGRANIA AAAAAAAAAAAAAAAAA
NIE KUPUJCIE ŻELKÓW GUSTO
@ecco ZWARIOWAŁ
CAŁE 5 KG ŻELKÓW DO WYGRANIA AAAAAAAAAAAAAAAAA
Davn +466
Gdzie zauważyłem to je zlikwidowałem, ale oczywiście przy szlifowaniu wyszły gdzieniegdzie dziurki.
Teraz pytania:
- co zrobiłem źle? źle (zbyt wolno/szybko) wymieszałem gładź? zbyt wolno/szybko rozsmarowywałem?
- użyłem gotowej gładzi Śmig A-2, wychodząc z założenia że sam nawet nie wiem jaka ma być konsystencja i jak sam zrobię to mam szansę s-------ć jeszcze więcej ;) Dobra decyzja?
- niektóre dziurki mają powyżej milimetra-dwóch, więc oczywiście położę drugą warstwę. Ale są też takie mikro, rzędu 0,5mm i mniejsze. Planuję najpierw malować gruntem magnata do farb ceramicznych a potem 2x magnatem ceramic kolorowym - może te malutkie dziurki pod tym zginą?
- gdzieniegdzie widzę rysy po siatce którą szlifowałem. Postaram się to ukryć papierem 180, ale pewnie coś przegapię :) Bardzo będzie widać?
- sporo zawaliłem przy podłodze - dużo za grubo, chyba z pół listwy przypodłogowej zasłoniłem. Ratować czy udawać że tak miało być? ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Komentarz usunięty przez moderatora
Zielonki d--a cicho(✌ ゚ ∀ ゚)☞
I tak, będzie to widać pod farbą. Jak ciemna farba to nawet bardzo.
Jak już będziesz zadowolony z efektu, to polecam odkurzyć i zagruntować jakąś tanią farbą rozrobioną z wodą- wtedy zobaczysz wszystkie niedociągnięcia wymagające poprawek.
... no i nie zarabiam (✌ ゚ ∀ ゚)☞
A grunt... taki mam: będzie OK czy nie?