Czy druga opcja jakoś podwyższa potencjalną wartość pracownika w oczach HR? A może wszystkie graficzne bajery są uznawane za zbędne i nieprofesjonalną próbę przerostu formy nad treścią?
W moim przypadku sytuacja jest na tyle niejednoznaczna, że ubiegam się o stanowisko #frontend developera. I nie wiem, czy warto iść w ikonki, progressbary, kolorki etc. Bardzo nie chciałbym przekombinować.
Czy druga opcja jakoś podwyższa potencjalną wartość pracownika w oczach HR? A może wszystkie graficzne bajery są uznawane za zbędne i nieprofesjonalną próbę przerostu formy nad treścią?
@Trustm3: w IT niekoniecznie HR ma decydując znaczenie, HRy mają do gadania tylko na początku - czy przedstawić kandydaturę, decyzję później podejmują kierownicy czy specjaliści którzy przeprowadzili rozmowę rekrutacyjną (a dla mnie ważne jest to co jest w CV - bo wiem o
@Trustm3: Zależy od liczby kandydatów. Gdy na dane stanowisko może być ich sporo, każde rozsądne wyróżnienie w CV się jest na plus. Gdy kandydatów jest mało, to przeczyta się każde CV uważnie. Rekruterom potrafi też pomóc zdjęcie na CV, dzięki czemu wzrokowcy lepiej kojarzą kandydatów.
@Trustm3: Wyróżnić się warto, ale tylko pozytywnie ( ͡º͜ʖ͡º) To pierwsze cv jest niby spoko, ale jest po prostu brzydkie z tego co widzę. Drugie jest dla mnie zbyt przekombinowane i zbyt ciężkie.. wyobrażasz sobie to wydrukować (╥﹏╥)
żeby w 2025 nie dało się umówić do mojego dentysty przez internet, tylko trzeba dzwonić, jak jakiś człowiek z wykształconymi umiejętnościami społecznymi
- czyste, schludne CV bez bajerów, ale z konkretnymi informacjami (https://encrypted-tbn0.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcTeJqpUAjnrMFZkp72pSPA0hs0yd1rC4aafqKswVJS8PBdzIFkD)
- ładne, bazujące na nowoczesnym designie (https://i.pinimg.com/originals/50/38/dd/5038ddb578a58c3e8c5b4bf1555d3dec.jpg)
W moim przypadku sytuacja jest na tyle niejednoznaczna, że ubiegam się o stanowisko #frontend developera. I nie wiem, czy warto iść w ikonki, progressbary, kolorki etc. Bardzo nie chciałbym przekombinować.
#programowanie #webdev #informatyka #rekrutacja #grafika
@Trustm3: w IT niekoniecznie HR ma decydując znaczenie, HRy mają do gadania tylko na początku - czy przedstawić kandydaturę, decyzję później podejmują kierownicy czy specjaliści którzy przeprowadzili rozmowę rekrutacyjną (a dla mnie ważne jest to co jest w CV - bo wiem o