@radkiewiczmariusz: nie musi malec cena, ale może również zmniejszać się jakość/ilosc. Nie wmowisz mi, iż pracodawcy nie rekompensuja jakoś tego, że muszą nagle zapłacić więcej pracownikom
@JakTamCoTam: Co z elektroniki zdrożało nie licząc kart graficznych i ramu?Za minimalną krajową można dziś kupić fajny nowoczesny telewizor gdzie te parę lat temu za tą kwotę kupowaliśmy złom który w momencie kupna był przestarzały.Z AGD podobnie.Nie mam pojęcia co zdrożało nie licząc kart graficznych i ramu
@JakTamCoTam: A kto mówi że przedsiębiorca w każdym roku produkuję stale taką samą ilość produktu i sprzedaję go w tej samej ilości?Dlaczego robisz k---e z logiki?
@GlowaPelnaPomyslow: co to za porównanie do Niemiec XD? Gdybyśmy ustawili place minimalna 6k w Polsce to faktycznie... Ceny pozostałyby takie same i wszyscy byliby bogatsi. W całej masie fabryk i januszexow ludzie zarabiają minimalna, więc nie gadaj mi tu proszę głupot.
@JakTamCoTam: Człowieku większych bzdur w życiu nie słyszałem. Każdy może mieć swoje zdanie, niestety twoje jest bardzo mylne oraz wprowadza w błąd... chyba nie znasz pojęcia inflacja(zmienną jest!!)... poczytaj troszkę książek o ekonomi oraz strukturach w pracy, przyda Ci się. Miłej niedzieli ;)
@JakTamCoTam: Ekonomia w jednej lekcji – Henry Hazlitt . Dobra książka na początek, ogarnie to nawet typowy laik. Jeśli przeczytasz to dam Ci więcej książek. Bardzo fajna jest Fastlane Milionera. Miłej lektury.
@mitatuyo: sądzę,że to jedna z tych madek fejsuniowych, które łykają wszystko jak młody pelikan ᶘᵒᴥᵒᶅ( ͡°( ͡°͜ʖ( ͡°͜ʖ͡°)ʖ͡°) ͡°) jeśli takie madki mają wychowywać przyszłe pokolenia, to strach się bać co z nami będzie (ʘ‿ʘ)
@Notabene: madka przeżywa że po szczepionkach dzieciom rak wyrasta i przestają chodzić i mówić, ale można cofnąć szczepionkę (heheheheheh) u lekarza i gowniak zacznie mówić. Madka uważa że polacy są najbardziej inteligentnym narodem i dlatego inne narody chcą nas wymordować szczepionkami z rtęcią. (。◕‿‿◕。)( ͡°( ͡°͜ʖ( ͡°͜ʖ͡°)ʖ͡°)
ja to nie rozumiem jak ludzie mogą sobie wchodzić na wykop i pisać jakieś wściekłe komentarze na temat polityki i się wzajemnie obrażać, nie lepiej wrzucać jakieś shitposty i sobie czilować na spokojnie?
#codzienndawkamadek
Możesz wyjaśnić mi ten proces?
Komentarz usunięty przez autora
W całej masie fabryk i januszexow ludzie zarabiają minimalna, więc nie gadaj mi tu proszę głupot.
@JakTamCoTam: W Niemczech płaca minimalna jest ~ 6 razy większa niż w Polsce. To co tam jest 6 razy droższego? Bo cena żywności jest taka sama.