Wpis z mikrobloga

@withoutSmallGarden: mam taką nadzieję, ostatnie pytanie i daję Ci spokój. :-) prawdopodobnie będę to podłączał do internetu dostarczanego przez Plus/Cyfrowy Polsat, NAS nie będzie robił problemów z połączeniem i zrobieniem prywatnej chmury?
@dawidekaa: w zależności od ilości użytkowników i rodzaju przechowywanych danych ja bym wybrał coś na Intelu z możliwością rozbudowy RAM (seria TS-x51 lub TS-x53)
W zależności od ilości danych zamiast standardowych dysków pomyśl nad SSD.
Pamiętaj, że RAID 1 to nie backup.

Jeżeli 2 zatoki na dyski wystarczą Ci to osobiscie brał bym TS-251A (wersja 2GB to 1200zl i jeszcze masz 300zl na dodatkowy RAM).
@ostwald: Dzięki za odpowiedź. :-) System będzie obsługiwać na tę chwilę 3 użytkowników, z czego każdy w innym miejscu, dlatego podjęta została decyzja o zakupie NASa. Ma to być dobry stosunek jakości do ceny, dlatego zacząłem zastanawiać się nad modelem TS-231P, który wstępnie by mi odpowiadał do instalacji u Klienta, aczkolwiek dziękuję za Twoje propozycje, bardzo chętnie się nad nimi pochylę i porównam oraz przekażę info klientowi, któremu mam to zainstalować.:-)