Wpis z mikrobloga

@plackojad: To piękna hipokryzja tego środowiska. Pouczają o tolerancji wobec innych poglądów, sami zawłaszczają przestrzeń i symbole wspólne, ale by było hurr durr gdyby na Neptunie zawisły symbole narodowe czy katolickie.
  • Odpowiedz
Np. koszulka z napisem "Śmierć wrogom Ojczyzny"! ( ͡° ͜ʖ ͡°)

@plackojad: Widzę, że to hasło piecze w pupki zaprzańców. Kogo uważają za zdrajców i dlaczego tak personalnie podchodzą do sprawy? ( ͡° ͜ʖ ͡°) Przecież mienią się patriotami, więc nie powinno ich bulwersować, a wręcz powinni to hasło popierać. XD

btw, to hasło nie jest symbolem narodowym.
  • Odpowiedz
Konstytucja i powinność jej przestrzegania jest lewackie?

@czlapka: Konstytucja z '97 jest "lewacka". Na kilku płaszczyznach.

1. Była produktem i korzystna dla komunistów wtedy, jest korzystna dla zaprzańców obecnie. Po prostu z niej nic nie wynika konkretnie. Jest dowolnie interpretowalna. Można z niego dowolny wniosek wyinterpretować a jednocześnie przed niczym nie broni. Dlatego jest taka walka o sądy, które tej interpretacji dokonują. Bo to konkretna władza. U nas nie rządzi(ły) prawo ani konstytucja tylko sędziowie, którzy interpretują prawo i
  • Odpowiedz
  • 1
Ja rozumiem każdy może mieć swoje poglądy i się nie zgadzać z innymi i może sobie protestować na różne sposoby, ale w prawie jest zapis że nie można używać pomników ani innych tego typu benc rzeczy, a władze miejskie dają na to przyzwolenie. Jak dla mnie jest to sprawa dla prokuratury by zbadała kto na coś takiego się zgodził.
  • Odpowiedz
w prawie jest zapis że nie można używać pomników ani innych tego typu benc rzeczy, a władze miejskie dają na to przyzwolenie. Jak dla mnie jest to sprawa dla prokuratury by zbadała kto na coś takiego się zgodził.

@LinQ:
Przecież to miasto wywiesiło, tu nawet ciężko mówić o przyzwoleniu, skoro to inicjatywa
  • Odpowiedz
@czlapka: polskie prawo jest #!$%@?, i potrzebuje radykalnych zmian. Może nie koniecznie tylko w tym kierunku, bo liberalizacja też jest potrzebna, ale lepsze jakakolwiek zmiana niż totalny jej brak.
  • Odpowiedz
#!$%@? konstytucja pisana na czerwonym kolanie zniewalająca naród
mylą się zarówno ci co ją łamią jak i ci co jej bronią
  • Odpowiedz