Wpis z mikrobloga

@ChoNoTu: Rozumiem, ale jednak wole unikać. Pangę też sprzedają, a jednak jest to syf.
Zastanawia mnie kolor pestek, czasem są takie jasne na foto, a czasem ciemne, wręcz czarne. Czymś się różnią? Odmianą? Krajem pochodzenia? Prażeniem? Dokładniejszym oczyszczeniem? Świeżością?
  • Odpowiedz
@tenportaltodno: Bo jest naszprycowana antybiotykami, hormonami, pływa w syfie, a to wszystko przekłada się na obniżenie wartości odżywczych. Wiadomo, nikt nie umrze od tego, ale wole zjeść coś innego co potencjalnie jest wartościowsze. Tym bardziej, że rynek pozwala na duży wybór.
  • Odpowiedz
@Vadzior: nie jem ryb, słyszałem ze pływa w gównie ale jak szukałem dobrych zródeł omega 3 i tam 6 to właśnie ta ryba miała tego w uj, lider rynku. Nie zagłębiałem się w temat bo jak mówie i tak nie jem ryb. Nie ważne zresztą.
  • Odpowiedz