Wpis z mikrobloga

• 5
@Peterillos generalnie jest bardzo różnie kiedyś to zależało od wyniku na danym Kontrakcie teraz to niby ujednolicila Centrala ale podejrzewam że za dużo się nie zmieniło.
Niestety coraz mniej jest bardzo rentownych Kontraktów tzw. "złotych strzałów" zwłaszcza w konwencji Projektuj i Buduj.
Premie są dwie na koniec kwietnia i na koniec października jeśli przyjmiesz się teraz dostaniesz coś najwcześniej na wiosnę.
Co do wysokości to rozstrzał też jest duży. Wysokość premii zależy od wyniku budowy i jest ustalana przez Kierownika Kontraktu zatwierdzana przez dyr. Rejonu. Zdarzają się inżynierowie z kilkuletnim stażem którzy np nie dostają nic, ale wygląda mniej więcej (dla jednej z 2 premii rocznych):
- Stażysta inżynier, specjalista - od kilkuset zl do kilku tys.
- inzynier budowy, inżynier specjalista, pracownik ekonomiczny - od ok tysiąca do kilkunastu
  • Odpowiedz
  • 0
@Peterillos z tym też jest różnie. W kubaturze czy wnergetyce rentowność jest wyższa ale wolumen niski. A w infrastrukturze nawet 2% od kilkuset milionów robi wrażenie.
  • Odpowiedz
  • 0
Obecnie premie w BDO to jakiś żart. Pracowałem w sylwestra, w nowy rok, zaliczyłem kilka nocek, prowadzę w pojedynkę z sukcesami temat za kilkanaście mln złotych, wykonuje masę innych "ponadprogramowych" rzeczy i firma BX wynagrodziła mnie premią w wysokości 500 zł brutto.

Omijać szerokim łukiem tych wyzyskiwaczy jak każdą inną dużą korporację. O wiele lepiej zarabia się w mniejszych firmach podwykonawczych, którym bardziej zależy na swoich pracownikach.
  • Odpowiedz