Wpis z mikrobloga

Hej #webdev :) Obiecałem w pracy zrobić wykład na temat continuous integration :) Odbiorcy od juniora do seniora. Żaden dev ops (ja też nie). Jako, że kiepski ze mnie nauczyciel i zawsze mam problem z mówieniem o rzeczach dla mnie oczywistych: pomóżcie proszę i napiszcie co byście chcieli na ten temat wiedzieć?
Nie znam poziomu każdej osoby, która będzie i nie wiem gdzie zacząć a gdzie skończyć, żeby to nie był nieprzyswajalny koncentrat ani też lanie wody o rzeczach oczywistych :)
  • 6
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@2e9d146875797f1bed81f84d: zakładając, że wprowadzasz nowy temat do firmy to chciałbym się dowiedzieć:

- co to w ogóle jest i czemu jest lepsze niż to co mamy
- co by było trzeba zrobić żeby u nas je zrobić
- co by się zmieniło w naszym workflow po wprowadzeniu
- jakies fajne case study,
  • Odpowiedz
@xetrov też właśnie tak myślę, bo zawsze miałem problem z mówieniem o oczywistościach, ale jakby nie było ja mam 15 lat doświadczenia a inni np. rok, więc to, co dla mnie jest iczywiste, dla innych może być nowością :) A chodzi o to, żeby nie tylko p--o i pizza były sensem spotkania :) Bardzo mi pomogłeś :)
  • Odpowiedz
@xetrov właśnie dla tego jestem kiepskim nauczycielem,ale staram się :) To zrobię cz. Pierwszą jako wprowadzenie i zarys implementacji a jak będą chcieli wi#cej to zrobię koljne części i z dyńki :) Tym bardziej, że faktycznie odbiorcy kumający temat raczej będą chyba mniejszością :)
  • Odpowiedz