Wpis z mikrobloga

jest tu jakiś ksiądz ? potrzebuję kwita, że jestem dobrym katolikiem, byłem u spowiedzi i nadaję się na chrzestnego i świadka na ślub.

#ksiadz #katolicyzm #religia
  • 22
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Jebwleb: z tym, że ja nie odwalam gimboateizmu.

odwalałbym bym gdybym powiedział siostrze ( tak samo wierzącej jak i ja ), że nie bo nie będę odwalał szopki.

a to pytanie jest całkiem serio. jeśli ktoś ma taką możliwość to chętnie skorzystam :)
  • Odpowiedz
@amath: To nie Ty potrzebujesz a proboszcz parafii w której będzie udzielany sakrament. Ty jesteś tylko gońcem pomiędzy jedną a drugą parafią. Ciesz się, że nie biorą za to opłaty. ;)
No i koniecznie mały chłopczyku udowodnij, że byłeś u spowiedzi, bo kościół Ci nie wierzy.
  • Odpowiedz
@Ignacy_Patzer: ponieważ takie mamy oczekiwania rodzinne i nie mam zamiaru tłumaczyć całej rodzinie mojego stanowiska. korona mi z głowy nie spadnie jak chwilę tam postoję i zrobię co trzeba ;)
  • Odpowiedz
@biliard: tak tak, w TVN :)

@Ignacy_Patzer: gwarantuję Ci, że zobowiązanie mam od momentu kiedy się ten dzieciak urodził, rodzinne, spełniam je i będę spełniał lepiej niż nie jeden super wierzący. moim zdaniem to nie kwestia, w co wierzysz.
  • Odpowiedz
@Ignacy_Patzer: wartości wiary katolickiej są akurat zbliżone do moich prywatnych ( obecnie jednak nieco spaczonych przez życie ), myślę jednak, że będę w stanie pomóc w przekazaniu odpowiednich wartości. bo chyba o to głównie chodzi ?
  • Odpowiedz
@amath: Kwitek od księdza raczej pracy w TVN ci nie zagwarantuje... Musisz mierzyć się na cos ekstra: media państwowe, czyt. narodowe (ładnie brzmi). Głowa do góry! ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@Ignacy_Patzer: Jeżeli ktoś traktuje wiarę poważnie, to pójdzie do spowiedzi i żadna karteczka nie jest mu do motywacji potrzebna i doskonale wie z czym się wiąże bycie chrzestnym. Jeśli natomiast ktoś ma olewatorski stosunek do kościoła i sakramentów to pójdzie do tej spowiedzi po tę karteczkę, ale spowiedź ta raczej nie będzie miała nic w spólnego z warunkami dobrej spowiedzi. Te karteczki tego pierwszego irytują, a drugi na dobrą sprawę
  • Odpowiedz