Wpis z mikrobloga

Dla tych, których swędzi j. niemiecki. Przy jakimkolwiek kontakcie z większą ilością przestrzeni wydajoność spada nawet do 30 klatek w 1080p. Ogólne wahania: 30-70 fps
@darklight: To dobrze, bo w przeciwnym razie gry moglyby wymuszac posiadanie karty z rtx. Ale skoro nawet na nowych kartach to nie dziala, to nam nie grozi ze karty bez tej technologii nie uruchomia gier.
@darklight: To ja pierdle zostaje przy 1080 ew. wymienię na używkę 1080ti i będę grał bez tej zbędnej mi opcji ¯_(ツ)_/¯

@Moted Wymiana gpu co generację zazwyczaj jest słabym pomysłem. Następna generację będzie znacznie ciekawsza dla konsumenta, nvidia będzie zmieniać proces produkcyjny (wiec sytuacja jak z przejścia z serii 9xx na 10xx ). Jesli ktoś ma Pascala to średnio widzę sens zmiany gpu. (Chyba ze ma jakieś 1050 i po prostu
@Variv: Plan był taki żeby kupić 2080ti a 1080 oddać młodszemu bratu który siedzi na gtx770.

No ale cena mnie trochę zaskoczyła + wciąż nie wiadomo jaka jest faktycznie różnica w wydajności, zieloni pokazują jedynie nową technologię która będzie miała miejsce w grach AAA i to nie wszystkich (trochę jak hairworks).

Ale z drugiej strony niedługo będę starał się o dofinansowanie na firmę, jak się uda i zostaną jakieś pieniądze to