Wpis z mikrobloga

Rowerowe Miraski, potrzebuję roweru do wieczornych wypadów na dłuższe trasy po mieście, żeby trochę rozruszać dupsko. Chciałbym wydać 1000-1100zł, mam 185cm i 90kg wagi.
Rozglądałem się za góralami na allegro i mam kilka pytań:
- Rozmiar koła 27.5 czy 29 cali?
- Jest sens kupować na allegro nówkę czy lepiej stacjonarnie, a może jakiś inny sklep internetowy polecacie?
- Możecie polecić jakiś rower od siebie?

#rower #rowery #pytanie
  • 11
@Pimpuszek: nie słuchaj tego nade mną mtb to bardzo dobry rower do miasta jedziesz asfaltem bo możesz, #!$%@? się na krawężnik przy prędkości 30kmh bo możesz i za 30 metrów zjeżdasz na żwir bo możesz a jak kupić takie badziewie trekingowe to co? to wtedy nawet kostka brukowa będzie zagrożeniem dla zdrowia i życia
@Pimpuszek Stacjonarnie z malym dodatkiem (q granicach 200) znajdziesz Romet Rambler. Imo zawsze lepiej stacjonarnie brac wedlug mnie,masz gwarancje,serwis i pewnosc, ze nic nie bylo uszkodzone
@Pimpuszek: nie bierz zadnego górala, czy tam mtb, bo to nie jest rower ktorego potrzebujesz. Ja bym kupił pancerny rower miejski, cos od krossa lub z decathlonu elops 520. Na jazde po mieście idealny, mozesz do oracy dojezdzac, ma bagażnik... a jeśli kompromis (amortyzator z przodu, alu rama, przednie przełożenie to rower typu cross.