Wpis z mikrobloga

Ostatnie zdjęcie mojego śp. dziadka. Zmarł w Argentynie w 2004 roku. Hodował tam pomarańcze. Był dobrym człowiekiem, ale nie chciał za wiele mówić o swojej przeszłości. Zawsze podkreślał że najważniejszy jest naród i rodzina. Lubił czystość, ład i porządek. Nie zapomnę go nigdy.

#historiajednejfotografii #pdk
Atreyu - Ostatnie zdjęcie mojego śp. dziadka. Zmarł w Argentynie w 2004 roku. Hodował...

źródło: comment_xihD0ELQgmvj15MJ5HY9KbZFsmuLCeHk.jpg

Pobierz
  • 66
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Qiudo: ta cenzura to zenada, bez wasa, nazywa sie Hailer, zamuast fuhrer to kanzler, nie gadaja nic o zydach i podludziach tylko o jakichs mitycznych zdrajcach xD
  • Odpowiedz
@Qiudo: Bo w grach, które wychodzą na rynek niemiecki nie może być swastyk i hitler nie może być przedstawiany w formie 1:1, zazwyczaj deweloperzy robią go bez wąsów. To jest narzucone przez rząd niemiecki. Ostatnio jednak myślą odbanować swastykę i będzie można ją umieszczać w grach.
  • Odpowiedz
zupełnie niepodobni, nie wiem o co Ci chodzi, Hitler zmarł w bunkrze w Niemczech w 1945

@Atreyu: Rosjanie mają nawet jego czaszkę, amerykanie przeprowadzili na niej testy DNA i okazuje się, że Hitler była kobietą! XD

Polecam film dokumentalny na temat domniemanej i bardzo bardzo prawdopodobnych losów Hitlera po wojnie: Hunting Hitler https://www.cda.pl/video/54474222
  • Odpowiedz
Hodował tam pomarańcze.

@Atreyu: Zapomniałeś dodać rodzinną anegdotę jak kiedyś podeszło do niego żydowskie dziecko z prośbą o poczęstowanie pomarańczą i usłyszało: "Dla pana to, nie dla śmiecia to!"
  • Odpowiedz