Wpis z mikrobloga

@Pisq: ja wiem czy robi się dwa razy szybciej ? Przecież trzeba najpierw nadziać te rury, a w lasagne tylko przekładasz plastrami. Tak poza tym dawno nie jadłem i narobiłas mi smaku ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
via Android
  • 0
@Tryggvason szybciej bo rurek nie trzeba gotować a makaron do lasagne niestety tak, no o tutaj nie dałam klasycznego beszamelu który też strasznie dużo czasu zajmuje :) przynajmniej z mojego przepisu
  • Odpowiedz
@Pisq: oj nie zgodze się z tobą :D większość makaronów do lasagne się nie gotuje, a jeśli już jakimś cudem trafisz na taki to parzy się go w ciągu 2 min. Sos beszamelowy robi się bardzo szybko, bo w przeciwnym razie przypaliłby się. Możemy zrobić challange i zobaczymy kto szybciej zrobi - ja lasagne czy ty cannelloni ( ͡º ͜ʖ͡º)
  • Odpowiedz
@Tryggvason: ja nie wątpię, że są przepisy na lasagne które się robi szybko. Ja twierdzę że moje canneloni smakuje jak moja lasagne i robi się to canneloni szybciej ;p Próbowałam różnych lasagne, w różnych miejscach od różnych ludzi, ale żadna nie smakowała ani mi ani niebieskiemu tak jak ta moja.

Korzystam z reguły z makaronu lubelli i raz go nie obgotowałam. był pół surowy i twardy na końcach. Jak próbowałam
  • Odpowiedz
@Tryggvason: a co do sosu beszamelowego ja daję masło, mąkę 1 litr mleka i garść albo dwie żółtego sera. Tak jak się długo gotuje to może się przypalić dlatego stoję i go mieszam aż zgęstnieje a czasem trwa to i trwa... nie wiem od czego to zależy
  • Odpowiedz