Wpis z mikrobloga

Mirki z #html #bootstrap janusz webmasteringu here, podpowiecie mi coś?

Potrzebuję wygenerować prostą stronę www, gdzie webserwerem będzie mały procesor STM32, moja wiedza o generowaniu takich stron też jest nikła, dlatego zdecydowałem się to zrobić w najprostszy możliwy sposób, z użyciem bootstrapa.
Ogólnie rzecz biorąc, zrobiłem, co chciałem, ale z jedną rzeczą nie moge sobie poradzic: istotnym elementem strony jest tabelka, w tejże tabelce oprócz zwykłego tekstu są też i elementy aktywne: checkbox oraz pola typu input.
Dla uproszczenia zapytania: załączam printscreen z fragmentem tabelki (testowej, więc prosze nie zwracać uwagi na bezsens logiczny zawartości), a poniżej fragment kodu odpowiedzialnego za tworzenie okna z polem input:

[...]

|
[...]

I teraz pytanie: jak to do ciężkiego licha ostylować, żeby pole do wprowadzania tekstu nie rozpychało mi wysokości wiersza? Bo póki co, jeśli nawet w
Pobierz Jarek_P - Mirki z #html #bootstrap janusz webmasteringu here, podpowiecie mi coś?

...
źródło: comment_4kEZU5nLQgBVRpVFCcsAEhCiCdFAN117.jpg
  • 7
@halifax: to mi jedynie ustawiło szerokośc wszystkich kolumn na tą samą wartość wyrównaną do szerokości okna. Też fajne, ale nie rozwiązuje problemu.\
W międzyczasie znalazłem podobne zapytanie gdzieś w internetach, tamże poradzono, by w definicji tego pola tekstowego zmienić na . Zielonego pojęcia nie mam, jaka jest różnica ale na pałę podmieniłem:

do tego w
Pobierz Jarek_P - @halifax: to mi jedynie ustawiło szerokośc wszystkich kolumn na tą samą war...
źródło: comment_SHwAHc6K3wnv7hQ8ltptVzsOVEoWRqmB.jpg
@halifax: chyba o większą łopatologię musze prosić, bo zapodałem to w style w dwóch miejscach nawet i brak widocznych zmian:

.table {font-family: Verdana; table-layout: fixed; cellpadding: 0}
.table th, .table td {font-size: 12px; cellpadding: 0}
@halifax: niestety. padding: 0px wprowadzony w .form-control przysunął mi owszem do lewej krawędzi tekst wewnątrz pola. Ale ta sama fraza wprowadzana w style od tabelki jest ignorowana.