Aktywne Wpisy
Wojciech_Skupien +812
Dopóki nie miałem dziecioka w wieku przedszkolnym, żyłem w błogiej nieświadomości, że na początku jesieni, gdy tylko pierwsze liście zaczną spadać z koron drzew, rozpoczynają się #!$%@? igrzyska w zbieraniu kasztanów.
Mój 3-latek dostał zadanie domowe, żeby pozbierać dary jesieni. Kasztany, żołędzie, szyszki, jakieś kolorowe liście.
Wziąłem młodego do pobliskiego parku, gdzie moim oczom ukazał się batalion matek z dziećmi z reklamówkami z biedronki. Dzieci przepocone, matki #!$%@?, że nie mogą tiktoka
Mój 3-latek dostał zadanie domowe, żeby pozbierać dary jesieni. Kasztany, żołędzie, szyszki, jakieś kolorowe liście.
Wziąłem młodego do pobliskiego parku, gdzie moim oczom ukazał się batalion matek z dziećmi z reklamówkami z biedronki. Dzieci przepocone, matki #!$%@?, że nie mogą tiktoka
Ryneczek +100
Dzień dobry. Przypominam, że Niemcy to naród wiecznych barbarzyńców i zbrodniarzy wojennych.
#4konserwy #iiwojnaswiatowa #dziendobry #polska
#4konserwy #iiwojnaswiatowa #dziendobry #polska
AWD (dwa silniki elektryczne) to w Modelu 3 koszt 4000$.
#tesla #model3 #wyscigi #samochody #motoryzacja #samochodyelektryczne
Komentarz usunięty przez autora
Przy normalnej jeździe TM3 LR ma zasięg 500km przy 120km/k.
Jak mało czekaj na Roadstera 2.0 - ten zrobi 1000km itd.
Do obejrzenia: Model 3 RWD był testowany na torze z różnymi oponami i hamulcami: https://youtu.be/P2fLYBaCWKM?t=204
I nie, wydajność względem obciążenia się zmienia zależnie od typu silnika. A odnośnie sieci, to dlatego też nie ma sensu większych mocy ładowarek. Zobacz jakie do super chargerów są potrzebne przyłącza. Aby naładować w 5min auta co się ładują dajmy godzinę trzeba by użyć tyle co 12 ładowarek. Zamiast dajmy 85kw trzeba by mieć 1MW. To są ogromne liczby. Kilka aut by używało tyle co małe
No ten problem jest od dłuższego czasu i trzeba o nim myśleć.
Zapotrzebowanie będzie się tylko zwiększać, pozwalamy sobie na wyższy komfort.
Przykładowo, kiedyś ("za młodu"), myślałem, że klimatyzacja jest tylko dla bardzo bogatych ludzi (i wtedy w sumie tak było), a teraz staje się to coraz mniej luksusowym produktem, a raczej standardem. W aktualną pogodę nie wyobrażam sobie siedzieć bez klimy. A jednak pobór też
Mi tam się podoba design Volvo V60 2019 właśnie...:D