Aktywne Wpisy

Apode +217
źródło: IMG-20240523-WA0003
Pobierz
Goronco +93
Ja #!$%@? dzisiaj samochód mi zgasł na skrzyżowaniu ale od razu go odpaliłem i ruszyłem, ale oczywiście gość z tyłu musiał na mnie już natrąbić (╥﹏╥)
Dziękuję za zniszczenie mi dnia bo teraz dosłownie cały dzień będę o tym myślał przez to że ty ruszyłeś 10 sekund później xD
#zalesie #prawojazdy
Dziękuję za zniszczenie mi dnia bo teraz dosłownie cały dzień będę o tym myślał przez to że ty ruszyłeś 10 sekund później xD
#zalesie #prawojazdy

Dostałem projekt w RN i na dzien dobry bloker( ͡° ͜ʖ ͡°)( ͡° ͜ʖ ͡°)( ͡° ͜ʖ ͡°)
Otóż mam juz istniejący projekt w react-native 0.43 , który używa targetSdkVersion 25, a ja muszę zrobic update do wersji minimum 26, najlepiej 27. Niestety apka #!$%@? na emu z Android 8+. Logcat pokazuje że crash jest z powodu poniższego błędu:
android.view.WindowManager$BadTokenException: Unable to add window android.view.ViewRootImpl$W@809d38d -- permission denied for window type 2003
Na chwile obecną doszedlem do tego, że to przez stałą
SYSTEMALERTWINDOW, ktora jest deprecated w api 26<.
Wywaliłem permission z SYSTEMALERTWINDOW w AndroidManifest.xml i dodałem TYPEAPPLICATIONOVERLAY.
Niestety apka dalej #!$%@? po powyzszej zmianiez z powodu tego samego błędu. Wyczytałem, że update do react-native 0.52 rozwiazuje problem, ale ja muszę zostac przy wersji 0.43.
Czy ktoś wie może jak sobie z tym poradzić?
#programowanie #android #react
@soap141: TYPEAPPLICATIONOVERLAY to nie permission tylko flaga na layoucie. Przeszukaj gdzie uzywasz LayoutParams.TYPETOAST czy TYPEAPPLICATIONPANEL czy SYSTEMALERT i zmien na TYPEAPPLICATIONOVERLAY. Musisz znalesc ta aktywnosc ktora ma taka flage.
Cos tam znalazłem na stack overflow, zeby ustawic ta flage na layoucie w zaleznosci od wersji androida, ale nie wiem nawet w ktorym miejscu.
Jeśli obstajesz przy głupim pomyśle podbicia samego SDK to upewnij się, że masz je zaciągnięte w Android studio. Potem googluj, bo na 100% jakiś pajeet to robił. Jak nie możesz znaleźć kodu to użyj rozszerzonej wyszukiwarki w edytorze(bez ignorowania plików).
Normalnie powinieneś podbić wersję RN, potem pewnie z 2 bibliotek, które jasno by zakomunikowała, że je też trzeba podbić i elo, ale to
źródło: comment_GUtCBpxxEWxtYdItFvhHiOWo6aCoM6FS.jpg
Pobierzźródło: comment_hlmeMLQYfYkf2lmrXnCuKuLXdTp7hZkA.jpg
PobierzMasz może jeszcze jakies sugestie? bede bardzo wdzieczny. Na SO nie znalazlem nic konkretnego. Jedynie, że możliwe ze musze ustawic permission na TYPEAPPLICATIONOVERLAY ale nie wiem jak.
źródło: comment_bqZGEtL5cB9esMBnMnuUqnTWM1LNj1nL.jpg
Pobierzreact-native run-iosprojekt tez sie rebuilduje, wiec chyba jest ok. głowy nie dam w kazdym razie ( ͡° ͜ʖ ͡°)