Wpis z mikrobloga

Jest tu ktoś kto mi wytłumaczy jak to jest ze we Wrocławiu zaproponowano mi 2000zl + pokój w standardzie akademickim i umowa na 3 miesiące a na jakimś zadupiu w Saksonii, 30km od Drezna na takie samo stanowisko oferują mi umowę na 6 miesięcy 1700 euro, pomoc w znalezieniu mieszkania i darmowe zakwaterowanie na pierwsze 2 tygodnie pracy?
Dodatkowo Niemiec się cieszył, że znam 2 języki, a gość Wrocławia zachowywał się jakby mi robił łaskę że w ogóle zaprosił mnie na job interview (°°
Przecież to sąsiadujące regiony są
#pracbaza #ekonomia
  • 10
  • Odpowiedz
dodatkowo koszty utrzymania we Wrocławiu sa wyższe niż na jakiejś wiosce w Saksonii

@Gvizdec: Bedziesz tam mial jak za darmo. Ja nie zastanawialbym sie na Twoim miejscu wcale. Samo Drezno zreszta jest tylko odrobine drozsze od Wroclawia.
  • Odpowiedz
Jest tu ktoś kto mi wytłumaczy jak to jest ze we Wrocławiu zaproponowano mi 2000zl + pokój w standardzie akademickim i umowa na 3 miesiące a na jakimś zadupiu w Saksonii, 30km od Drezna na takie samo stanowisko oferują mi umowę na 6 miesięcy 1700 euro

@Gvizdec: Objaśniam: W kraju, który jest potęgą w wielu dziedzinach i sprzedaje swoje produkty na cały świat produktywność jest wyższa, a zatem wynagrodzenia też są
  • Odpowiedz